Titeldromen Pérez hopeloos naast Verstappen: 'Zou proberen de beste nummer twee te zijn' Formule 1
Formule 1

Titeldromen Pérez hopeloos naast Verstappen: 'Zou proberen de beste nummer twee te zijn'

Titeldromen Pérez hopeloos naast Verstappen: 'Zou proberen de beste nummer twee te zijn'

Mathias Lauda denkt dat Sergio Pérez zijn doelstellingen voor het aankomende seizoen enigszins moet bijschaven. De coureur van Red Bull Racing hoopt het gevecht aan te kunnen gaan met Max Verstappen, maar dat wordt volgens de zoon van racelegende Niki Lauda een onmogelijke opgave. De Oostenrijker ziet dat Verstappen in de afgelopen jaren alleen maar beter is geworden. Na zijn overwinning in Bahrein lijkt de Nederlander de gedoodverfde titelfavoriet.

Verstappen wist afgelopen weekend met overmacht de Grand Prix van Bahrein te winnen. Voor enkele concurrenten was het al voldoende reden om de handdoek in de ring te gooien. 'Zoals Verstappen het deed in 2022 hebben we het bijna nooit gezien. Het was haast saai', geeft Lauda toe bij ServusTV. Ook voor dit jaar wordt er een saai seizoen verwacht. 'Red Bull heeft echt een sterke auto gebouwd in de winter en ik heb Max zelden zo sterk gezien.'

De start van Red Bull is te vergelijken met de start van Ferrari van vorig seizoen. Hoewel er nog niks beslist is, verwacht Lauda dat het lastig zal zijn om Verstappen weer in te halen. 'Hij heeft al een enorme voorsprong. Max is een nachtmerrie voor de concurrentie, dat heb ik al meerdere keren gezegd. De enige zwakte die hij had in de laatste twee jaar, was dat hij niet kon terugdeinzen. Hij was erg agressief. Nu is hij volwassen geworden en hij controleert de races. De snelheid wordt steeds beter.'

Lauda brengt slecht nieuws voor Pérez

Het feit dat Verstappen steeds sterker lijkt te worden, is ook slecht nieuws voor teamgenoot Pérez. Lauda is van mening dat de Mexicaan zich bij zijn rol moet gaan neerleggen. 'Ik denk dat Max en Pérez heel goed met elkaar opschieten. Als ik Pérez was, zou ik proberen de beste nummer twee ter wereld te zijn. Ik zou proberen een paar races te winnen. Hij moet accepteren dat Max de betere is. Het is zoals Rubens Barrichello en Michael Schumacher, hij moet het gewoon toegeven', aldus de Oostenrijker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws