Lammers spreekt van 'droomstart' voor Verstappen: 'Maar wel één met een kanttekening' Formule 1
Formule 1

Lammers spreekt van 'droomstart' voor Verstappen: 'Maar wel één met een kanttekening'

Lammers spreekt van 'droomstart' voor Verstappen: 'Maar wel één met een kanttekening'

Jan Lammers zag Max Verstappen tijdens de seizoensopener in Bahrein een 'droomstart' beleven. De voormalig Formule 1-coureur wil er echter wel direct een kanttekening bij plaatsen. Volgens Lammers paste het Bahrain International Circuit namelijk perfect bij de RB19. Formule 1-verslaggever Louis Dekker voegt eraan toe dat Verstappen zelfs zo dominant was dat hij het rustig aan kon doen.

Volgens Lammers had Verstappen niet beter aan het nieuwe seizoen kunnen beginnen. 'Het is gewoon een droomstart', begint hij in de NOS Formule 1-podcast. 'Maar wel één met een kanttekening. Het geeft wel een enigszins vertekend beeld, want dit circuit paste helemaal bij Red Bull.' Lammers zag namelijk dat de RB19 veel beter in staat was om de banden heel te houden op het hete asfalt in Bahrein.

'Dat gaf bij Red Bull het voordeel dat ze een strategie konden toepassen, die verder alleen Williams heeft gedaan', doelt Lammers op de keuze om twee keer een stint op de zachte band te doen en vervolgens de race uit te rijden op de harde band. 'De anderen kregen dat gewoon niet voor elkaar. Alles klopte voor Red Bull en daardoor konden ze ook voor een bandenstrategie kiezen, die ze aan alle kanten beschermde. Als er een safetycar zou komen, dan zouden ze nog op zachte banden staan en niet bijvoorbeeld op harde banden tegenover een Ferrari op zachte banden.'

Dekker zag Verstappen 'het nog rustig aandoen'

Formule 1-verslaggever Dekker zag Verstappen het zelfs nog rustig aandoen. 'Daarmee bedoel ik dat de concurrentie meer zorgen mag hebben dan ze aanvankelijk dachten.' Volgens Dekker laat de vermeende onenigheid van Verstappen met zijn ingenieur Gianpiero Lambiase dit nog duidelijker zien. 'Hij heeft Verstappen voortdurend tot kalmte gemaand en hij heeft hem gezegd: joh doe rustig, het is snel genoeg.' Lammers kan zich ook wel vinden in de visie van Dekker. 'Hij kreeg gewoon te horen: we're not racing anybody. Eigenlijk reed hij dus zijn eigen race', aldus de oud F1-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws