Buitenlandse media met topscores voor Verstappen: 'Hem verslaan lijkt een wanhopige onderneming' Formule 1
Formule 1

Buitenlandse media met topscores voor Verstappen: 'Hem verslaan lijkt een wanhopige onderneming'

Buitenlandse media met topscores voor Verstappen: 'Hem verslaan lijkt een wanhopige onderneming'

Max Verstappen was heer en meester tijens de Grand Prix van Bahrein. Hij mocht de race aanvangen vanaf de eerste stek en finishte daar ook. De Nederlander was ongenaakbaar en bouwde al gauw een voorsprong op op de rest van het veld. Het was vrij snel al duidelijk dat niemand aan de snelheid van de tweevoudig wereldkampioen kon tippen. Verstappen ging er vandoor met de eerste overwinning van het seizoen en werd door de buitenlandse media beloond met uitstekende cijfers.

Auto, Motor, und Sport (Duitsland) - 10

Het Duitse Auto, Motor, und Sport vraagt zich af of iemand is opgewassen tegen Verstappen en of er een team is dat Red Bull Racing kan verslaan. 'Op het moment is Verstappen een maatje te groot voor iedereen', zo meldt het Duitse medium. 'Van A tot en met Z heeft de Nederlander zichzelf zelfverzekerd gepresenteerd op het circuit, ondanks dat het drie trainingssessies duurde voordat hij tevreden was met de RB19. Een tien is de standaard voor hem.' AMuS gaf Nyck de Vries een vijf voor zijn debuut. De andere Nederlander kon nog niet echt zijn ware potentie laten zien en hoopt in Jeddah beter voor de dag te komen.

La Gazetta dello Sport (Italië) - 10

Het Italiaanse La Gazetta dello Sport zag hoe Red Bull in een andere categorie leek te rijden dan de rest van de grid. 'De regerend wereldkampioen zal de scepter niet gemakkelijk opgeven', schrijft het Italiaanse medium. 'Hij was geweldig, zelfs met de kleine problemen die zich voordeden tijdens de race en de vrije trainingen. Het race- en bandenmanagement was perfect van start tot finish. Het verslaan van hem en Red Bull lijkt nu al een wanhopige onderneming.' Ook La Gazetta geeft de Nederlander een tien.

The Race (Groot-Brittannië)

The Race pakt het vanaf dit seizoen wat anders aan, het Britse medium gaat namelijk geen cijfers meer geven, maar de rijders van best naar slechtst opstellen. Daarbij hebben ze Verstappen op de derde plek gezet, volgens The Race waren Fernando Alonso en Alexander Albon de uitschieters boven de Nederlander. Hoe dan ook looft het medium de tweevoudig wereldkampioen voor zijn prestaties. 'Hij won met een zeer comfortabele voorsprong. Het was een rustige middag voor hem. Verstappen deed alles wat van hem gevraagd werd. Hij was volkomen de baas.' De Vries kreeg de negentiende plek in de ranking van The Race. 'Over één ronde leek hij niet snel genoeg te zijn om Tsunoda bij te houden. Maar zijn race pace was wel redelijk.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws