Trump strijkt eer op voor eerste F1-zege Norris: 'Zei dat hij me geluk bracht' Formule 1
Formule 1

Trump strijkt eer op voor eerste F1-zege Norris: 'Zei dat hij me geluk bracht'

Trump strijkt eer op voor eerste F1-zege Norris: 'Zei dat hij me geluk bracht'

Lando Norris boekte afgelopen zondag eindelijk zijn allereerste zege in de koningsklasse van de autosport en dat heeft de 24-jarige vooral te danken aan Donald Trump, de voormalig president van de Verenigde Staten. De Britse McLaren-coureur onthulde na afloop van de Grand Prix van Miami namelijk wat de 77-jarige Amerikaan tegen hem zei.

Hij moest er 110 races op wachten, maar zondag sleepte Norris eindelijk zijn eerste Formule 1-zege in de wacht. In 2021 was hij er in Rusland al eens dichtbij, maar door een foute inschatting liet de McLaren-coureur een grote kans liggen. Tot zondag achtervolgde dit hem nog steeds en meer dan eens werd de Brit gevraagd wanneer hij eindelijk eens een wedstrijd zou gaan winnen. Die overwinning kwam er, zij het met wat geluk, dan eindelijk in Miami.

Dat heeft Norris toch voor een groot deel te danken aan voormalig president Trump. Volgens de kersverse racewinnaar streek de 77-jarige een deel van de eer voor zich op. 'Om eerlijk te zijn heb ik hem niet in de garage gezien. Ik was druk bezig met de voorbereidingen voor de race, maar na afloop zag hij me en kwam hij naar me toe om me te feliciteren. Hij zei dat hij mijn geluksbrenger was omdat het mijn eerste overwinning is', geeft Norris tegenover de verzamelde pers, waaronder Crash.net, de inhoud van het gesprek dat beide mannen, na de gewonnen race van Norris met elkaar hadden, prijs. 'Dus ik weet niet of hij nu naar meer races komt.'

Ook Trump zelf liet op zijn eigen platform 'Truth Social' van zich horen. 'Het was een grote eer om mijn vrienden van McLaren de grote Formule 1-race in Miami te zien winnen', opent de presidentskandidaat zijn bericht. 'Het was de auto die ik voor de race bezocht en steunde, dit is wat we nodig hebben voor ons land. WINNEN!', sloot Trump zijn bericht af.

Gaaf moment

Voor Norris was de ontmoeting met Trump een 'gaaf moment' en de Brit liet zijn op lovende wijze uit over de Amerikaan. 'Er zijn veel speciale mensen of coole mensen, die hier dit weekend zijn geweest. Donald (Trump, red.) is iemand waar je in veel opzichten veel respect voor moet hebben. En ja, voor iemand van zijn statuur die erkent waartoe je in staat bent en ook weet hoeveel erbij komt kijken, daar moet je dankbaar voor zijn. En dat was ik dan ook. Dus ja, een gaaf moment. En dat is alles', besluit Norris.

McLaren reageert op bezoek Trump

Na aanleiding van het bezoek van Trump aan de McLaren-garage wil het Britse team wel benadrukken dat dit niet betekent dat het achter de presidentskandidaat staat. 'McLaren is een niet-politieke organisatie, maar we erkennen en respecteren ook het ambt van president van de Verenigde Staten', liet het team in een verklaring weten. 'Dus toen het verzoek werd gedaan om onze garage op de racedag te bezoeken, hebben we dat samen met de president van de FIA en de CEO's van Liberty Media en Formule 1 geaccepteerd. We waren vereerd dat McLaren Racing was gekozen als vertegenwoordiger van de Formule 1, wat ons de kans gaf om de techniek van wereldklasse die we in de autosport brengen, te laten zien', aldus McLaren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws