Mol maakt F1-coureur verbaal af: 'Dan ben je gewoon de tweelingbroer van Stroll, als je zo praat' Opinie
Opinie

Mol maakt F1-coureur verbaal af: 'Dan ben je gewoon de tweelingbroer van Stroll, als je zo praat'

Mol maakt F1-coureur verbaal af: 'Dan ben je gewoon de tweelingbroer van Stroll, als je zo praat'

De Grand Prix van Miami leverde een spektakelstuk op waarbij de drie topteams enorm aan elkaar gewaagd waren. Achter Red Bull Racing, Ferrari, en McLaren werd ook in het middenveld en de achterhoede hard gestreden. Commentator Olav Mol had hierbij aandacht voor het ongeluk tussen Logan Sargeant en Kevin Magnussen, en maakte Stake belachelijk.

In het Race Café was Mol aanwezig om terug te blikken op de race in Miami. De race werd gewonnen door Lando Norris, die niet geheel verrassend werd uitgeroepen tot Driver of the Day. Vlak voor de finish liet de regie echter de top drie zien van de Driver of the Day-uitreiking, waarbij McLaren-coureurs Lando Norris en Oscar Piastri vergezeld werden door Valtteri Bottas.

Bottas als uitblinker?

De Fin had op dat moment twaalf procent van de stemmen. 'Waarom kwam die malloot voorbij bij Driver of the Day? Ze worden heel knap veertiende en zestiende', ziet Mol op de einduitslag. Bottas was de nummer zestien en staat twintigste in het kampioenschap. 'Dat is echt waanzinnig. Dat gaat helemaal goed komen. Carlos Sainz gaat echt nu denken: ja, dat moet ik echt doen', zegt Mol vol sarcasme. Mogelijk hadden de stemmen voor Bottas ermee te maken dat de Stake-coureur voor het weekend onaangekondigd een nieuwe race engineer kreeg, waar Bottas duidelijk niet blij mee was.

Magnussen een makkelijk doelwit

Tijdens het weekend werden de nodige straffen uitgedeeld, en met name Kevin Magnussen had zijn spaarkaart op zondagavond ver vol. In de sprintrace werd Magnussen regelmatig bestraft, terwijl hij in de Grand Prix werd aangewezen als schuldige bij de crash met Logan Sargeant, waardoor de race op zijn kop gezet werd. Onterecht, oordeelt Mol. 'Dit is de optelsom van de bad guy van de afgelopen weken. Dat mag niet', geeft de Nederlander aan.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Mol maakt F1-coureur verbaal af: 'Dan ben je gewoon de tweelingbroer van Stroll, als je zo praat'
Haas had het het hele weekend aan de stok met Lewis Hamilton.

Mol ziet juist Sargeant als de schuldige bij het incident. 'Sargeant maakt een fout, waardoor Magnussen terug kan kruisen. Sargeant móét weten dat hij er zit. Als hij zegt dat hij niet wist dat Magnussen daar zat, mag hij morgen van mij zijn superlicentie inleveren.' Sargeant zou volgens de geruchten al moeten vrezen voor zijn stoeltje, en zijn uitvalbeurt in zijn thuisstad zal zijn kansen weinig goed gedaan hebben.

'Het schokkende vind ik dat Sargeant heeft geroepen: ik heb gelezen dat mijn positie onder druk zou staan, maar vanaf Australië doe ik het eigenlijk best goed. Dat roept hij gewoon zelf! In welke wereld leef je dan?' vraagt Mol zich af. 'Dan ben je gewoon de tweelingbroer van Lance Stroll, als je zo praat. Met minder geld, en zonder talent', voegt Mol toe. 'Was Nicholas Latifi beter dan Sargeant?' vraagt Mol zich af, die gelijk een reactie krijgt van Robert Doornbos. 'Latifi was sowieso beter, wat die gedaan heeft in Abu Dhabi vergeten we nooit meer!

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws