Tsunoda klaar met stewards: 'Ik ben altijd degene die een straf krijgt' Formule 1
Formule 1

Tsunoda klaar met stewards: 'Ik ben altijd degene die een straf krijgt'

Tsunoda klaar met stewards: 'Ik ben altijd degene die een straf krijgt'

Yuki Tsunoda is het niet eens met de straf die hij na afloop van de Grand Prix van Nederland ontving voor zijn aandeel in het contact met Mercedes-coureur George Russell. Volgens de wedstrijdleiding remde de Japanner te laat en daarom kreeg de coureur van AlphaTauri een tijdstraf van vijf seconden aan de broek. Daarnaast kreeg hij ook nog twee strafpunten op zijn licentie bijgeschreven. Tsunoda is er helemaal klaar mee en stelt dat hij vaker wordt bestraft dan zijn collega's.

Voor het incident met Russell moest Tsunoda zich na afloop van de race melden bij de stewards. Deze wezen hem aan als de hoofdschuldige en het resulteerde in een tijdstraf en twee strafpunten op zijn superlicentie. Het was voor Tsunoda niet de eerste keer in het weekend dat hij bestraft werd. Een dag eerder ontving de Japanner ook al een gridstraf van drie plaatsen voor het in de weg rijden van Mercedes-coureur Lewis Hamilton in de kwalificatie.

Tsunoda begrijpt niet waarom hij bestraft werd voor het incident met Russell in bocht één en stelt dat hij vrijwel altijd als schuldige wordt aangewezen bij dergelijke incidenten. 'Dit hoort bij het racen', zegt de AlphaTauri-coureur na afloop van de GP van Nederland tegen Motorsportweek. 'Ik had niet het gevoel dat het een agressieve actie was. Volgens mij hebben we elkaar niet eens geraakt, maar ik ben altijd degene die een straf krijgt.'

Blij met strategie

Over de straf was Tsunoda duidelijk niet te spreken, maar over de strategie van zijn team daarentegen wel. 'Over de strategie die we hadden, namelijk buiten blijven op de zachte banden, waren we het allemaal eens. De softs zagen er goed uit in de trainingen en we hadden niet verwacht zo'n nadeel te hebben van de gebruikte band, ten opzichte van de nieuwe band. Het tempo was behoorlijk anders dan we hadden verwacht. Dus ja, het betaalde zich niet uit, maar ik heb genoten van de gevechten met andere coureurs. Het is jammer dat we er niet het maximale uit hebben kunnen halen, maar we hebben onszelf kunnen laten zien in de race en we hebben ook wat kansen gehad. Dus ik ben optimistisch over de volgende race', sluit Tsunoda af met een positieve noot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws