Twee coureurs kunnen rekenen op complimenten van Marko: 'Al zou ik niet zeggen dat hij weer de oude is' Formule 1
Formule 1

Twee coureurs kunnen rekenen op complimenten van Marko: 'Al zou ik niet zeggen dat hij weer de oude is'

Twee coureurs kunnen rekenen op complimenten van Marko: 'Al zou ik niet zeggen dat hij weer de oude is'

Helmut Marko is tevreden met het werk van Sergio Pérez en Daniel Ricciardo tijdens de sprintkwalificatie in Miami. Pérez pakte dan weliswaar niet de plek direct achter Max Verstappen, maar hij ging wel door naar SQ3. Daar is de Oostenrijker erg over te spreken. Ricciardo kan ook rekenen op complimenten, al denkt Marko nog niet per se dat Ricciardo weer de oude is.

Red Bull had het enigszins lastig met de banden tijdens SQ3 van de sprintkwalificatie in Florida. Verstappen liet over de boordradio weten dat er weinig grip was en dat de achterkant wat uitbrak op de zachte banden. Zijn ronde was uiteindelijk wel goed genoeg voor poleposition, en dat had hij niet verwacht. Teambaas Christian Horner had het ook niet verwacht, maar was erg tevreden. Er staat hen echter nog wel wat werk te doen, aldus zowel Verstappen als Horner. Pérez gaf aan dat hij die ene run op de softs niet had gemaximaliseerd in de laatste minuten, maar toch krijgt hij complimenten van topadviseur Marko.

'Hij werd derde, en dat is prima', zegt de 81-jarige tegenover Motorsport.com. 'Het is al een significante verbetering ten opzichte van vorig jaar. Hij zat in 2023 vaak acht tienden per ronde achter Max. Als je aan een raceweekend begint met zo'n groot gat, dan lukt het niet om het gat nog te dichten', zegt Marko. 'Maar hij zit nu veel dichter bij Max en daarom ook elke keer in Q3', looft de Oostenrijker. Pérez wist tot nu toe elke keer in Q3 terecht te komen, al moet de kwalificatie voor de hoofdrace verreden worden. Vorig jaar vormde Miami een omkeerpunt in het seizoen, en ook een behoorlijk negatief omkeerpunt voor Pérez. Marko heeft er vertrouwen in dat het goed gaat komen.

Ricciardo knalde de VCARB 01 naar P4

Naast Pérez steekt Marko ook de loftrompet voor Ricciardo. De Australiër heeft de afgelopen weken veel kritiek gekregen omdat het hem telkens niet lukte om zijn teamgenoot te verslaan in de kwalificatie. Ook in de race lukte het niet, en in China vielen beide heren uit. Ricciardo ging vastberaden naar Miami, en dat betaalde zich uit tijdens de sprintkwalificatie. Hij pakte P4, en versloeg Yuki Tsunoda, die SQ3 niet haalde. 'Het was een zeer grote verrassing', zegt Marko. 'De auto van RB lijkt er hier wel snel uit te zien. Yuki was ook erg goed, maar hij maakte een fout.'

De Japanner moet door zijn fout in zijn snelle ronde in SQ2 vanaf P15 starten. Hij zal graag een comeback willen maken tijdens de race, omdat het in China ook al niet van een leien dakje ging. 'Het zal een interessante race gaan worden en het ziet ernaar uit dat ze aan elkaar gewaagd zijn', zegt Marko. 'Ik zou niet zeggen dat Ricciardo weer de oude is, maar hij is wel wat competitiever. Misschien is het iets psychologisch en moeten we het nummerbord op Yuki's chassis ook vervangen', knipoogt Marko.

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws