Horner haalde opgelucht adem na sprintkwalificatie: 'Was beter dan verwacht' Formule 1
Formule 1

Horner haalde opgelucht adem na sprintkwalificatie: 'Was beter dan verwacht'

Horner haalde opgelucht adem na sprintkwalificatie: 'Was beter dan verwacht'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is erg blij met het resultaat van de sprintkwalificatie en denkt dat P1 en P3 prima startposities zijn voor de sprintrace in Miami. De Brit geeft aan dat de wind op vrijdag vooral een rol speelde, maar de coureurs hebben goed gepresteerd. Het was volgens Horner duidelijk dat iedereen moeite had, dus het voelde goed dat Red Bull daar het beste mee om kon gaan.

Max Verstappen en Sergio Pérez kwalificeerden op de eerste en derde plek tijdens de kwalificatie voor de sprintrace in Florida. De laatste run op de softs in SQ3 was een beetje een gok voor iedereen. Alleen tijdens de slotfase van de eerste vrije training was er kort op de rode band gereden, daarna niet meer. In SQ1 en SQ2 reden de coureurs namelijk op de mediums. Verstappen klaagde op de boordradio over zijn ronde, en was daarna dan ook heel verbaasd dat hij wel de poleposition te pakken had. Pérez had wat meer moeite, hij moet vanaf P3 de race aanvangen op zaterdag.

'Het was uiteindelijk een zeer goede kwalificatie voor ons, al het leek er een tijdje in Q2, op de mediumband, op dat we mogelijk niet de sterkste auto waren', zegt Horner in een persbericht van het team. 'De wind was vandaag zeker een factor, maar ik denk dat beide coureurs een zeer goede prestatie hebben geleverd en om als eerste en derde te starten was beter dan we hadden verwacht', geeft de teambaas aan. 'Je kon de verrassing in de stem van Max horen tijdens de ronde terug naar de pitstraat. Hij had niet het gevoel dat de ronde goed genoeg was om de poleposition te pakken.' Uiteindelijk was dat wel zo, hij was nog een tiende sneller dan Charles Leclerc op P2.

Horner waarschuwt: 'Er is nog veel te doen'

De eerste vrije training werd kort onderbroken door een rode vlag, Leclerc was namelijk gespind en kreeg zijn auto niet meer omgekeerd omdat hij op een smal stukje van de baan stond. De coureurs wilden de rijtijd op vrijdagmiddag echter optimaal benutten, dus dat was niet bepaald ideaal. Uiteindelijk leed Red Bull er niet onder. 'Het was duidelijk dat iedereen worstelde met de omstandigheden. Het kwam uiteindelijk allemaal goed, en het is fantastisch om voorin te starten. We staan voorlopig P1 en P3, maar er is nog veel te doen', denkt Horner. Ook Verstappen was na afloop kritisch, de Nederlander verzocht het team om zich af te vragen waarom het anders voelde dan normaal.

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws