Uitblijven zege niet de schuld van Norris: 'Op deze manier kan slechts één persoon winnen' Formule 1
Formule 1

Uitblijven zege niet de schuld van Norris: 'Op deze manier kan slechts één persoon winnen'

Uitblijven zege niet de schuld van Norris: 'Op deze manier kan slechts één persoon winnen'

Jenson Button verwacht dat Lando Norris in de nabije toekomst zijn eerste zege kan vieren, maar het is de vraag hoe goed Red Bull Racing zich nog ontwikkelt. De voormalige Formule 1-coureur begrijpt dat het een lastig verhaal wordt voor Norris als Red Bull en Max Verstappen dominant blijven. Wel hoopt Button dat de McLaren-coureur in zichzelf blijft geloven en zichzelf niet te veel kritiek geeft.

Norris is al meermaals in de buurt gekomen van zijn eerste overwinning. Vorig seizoen was McLaren door één upgrade ineens competitief en was de Britse renstal ook vaker op het podium te vinden. Door omstandigheden is die eerste zege er nog altijd niet gekomen voor Norris. 'Het is moeilijk, maar op deze manier, met zo'n dominante coureur en team, kan slechts één persoon winnen. Dus als je tweede kunt worden, is dat een goed startpunt', wordt Button geciteerd door The Mirror.

De enkelvoudig wereldkampioen denkt dat Norris alle ingrediënten heeft om overwinningen te boeken. Button verwacht ook niet dat zijn landgenoot zonder overwinning de Formule 1 zal verlaten. 'Het doet pijn als er zo'n dominant team is voor zoveel jaren, maar het verandert. We hebben het zien veranderen. Ik dacht vroeger niet dat iemand Mercedes in de komende tien jaar zou verslaan, maar dat werden ze wel. Red Bull was daar ineens en heeft ze verslagen.'

Norris staat bekend om zelfkritiek 

Er is echter één ding wat Norris in de komende jaren parten kan spelen. Button ziet namelijk dat de jonge coureur zichzelf soms de grond in boort. 'Hij is een echte denker en soms werkt hem dat tegen, omdat hij te veel naar zichzelf kijkt en zich zorgen maakt dat hij niet goed genoeg is. Maar dat is hij wel - hij is uitzonderlijk. Ik kan niet wachten om hem in een auto te zien die voor overwinningen kan strijden. Maar ja, ik weet niet wanneer dat gaat gebeuren', geeft de Brit eerlijk toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws