Uitspraken Hamilton baren opzien bij Doornbos: 'Toen was de Mercedes zoveel dominanter' Formule 1
Formule 1

Uitspraken Hamilton baren opzien bij Doornbos: 'Toen was de Mercedes zoveel dominanter'

Uitspraken Hamilton baren opzien bij Doornbos: 'Toen was de Mercedes zoveel dominanter'

Robert Doornbos verbaast zich over de uitspraken die Lewis Hamilton onlangs deed over de dominantie van Red Bull Racing dit seizoen. De zevenvoudig wereldkampioen stelde nog nooit zo'n dominante auto te hebben gezien, maar de analist vindt het merkwaardig dat de Brit dit vertelde, aangezien hij jarenlang met Mercedes het hele veld aan puin reed. Bovendien is het snelheidsverschil van de RB19 ten opzichte van de rest goed te verklaren.

Hamilton sprak onlangs in de media over de dominantie van Red Bull dit seizoen, iets wat voor verbazing zorgde bij Doornbos, zo vertelt hij in het Race Café. 'Zijn woorden waren eigenlijk, 'dit is de meest dominante auto die ik ooit gezien heb in de Formule 1', en om dat uit zijn mond te horen is toch bijzonder, omdat zijn auto, de Mercedes, zeker vanaf 2014, bij de introductie van de hybride-motoren zoveel dominanter was dan welke auto dan ook. Dus de tijd die hij al won ten opzichte van anderen door alleen al rechtdoor te rijden was extreem.'

De reacties dat de RB19 zoveel sneller is dan de rest, vindt de voormalig F1-coureur dan ook overtrokken. DRS geeft immers altijd een behoorlijk voordeel. 'Zo'n DRS geeft altijd wel twintig kilometer per uur extra op het rechte stuk. Wat mensen dan even vergeten, is dat Red Bull altijd al wel snel is op de rechte stukken de afgelopen twee jaar. Diezelfde vleugel hebben ze nu meegenomen. Ze komen daar al met een low downforce wing, dus een Monza-achtige vleugel, naar Jeddah.'

Mercedes meer luchtweerstand

'Die Mercedes is geen goede auto, dus wat zij doen...', vervolgt Doornbos zijn uitleg, waarna hij onderbroken wordt en opnieuw begint met uitleggen. 'Je zuigt er naartoe, het verschil in snelheid is groot, maar Mercedes rijdt gewoon met meer vleugel voor meer downforce, maar heeft dus ook meer luchtweerstand en minder snelheid op de rechte stukken', aldus de analist, die daarmee aangeeft dat het niet meer dan logisch is dat de Red Bull zoveel sneller was dan de Mercedes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws