Piastri raakte overtuigd van McLaren: 'Dat was voor mij nooit echt een dilemma' Formule 1
Formule 1

Piastri raakte overtuigd van McLaren: 'Dat was voor mij nooit echt een dilemma'

Piastri raakte overtuigd van McLaren: 'Dat was voor mij nooit echt een dilemma'

Oscar Piastri heeft geen spijt van zijn keuze voor McLaren, omdat hij naar eigen zeggen nooit echt hoefde te kiezen tussen zijn huidige team of Alpine. De Australiër wist honderd procent zeker dat hij naar Woking wilde, ondanks dat Alpine hem vorig seizoen aankondigde als vervanger van Fernando Alonso.

Piastri geeft in gesprek met Motorsport Week aan dat het nooit een moeilijke keuze was, ondanks de huidige verschillen tussen McLaren en Alpine. 'Ik denk dat het voor mij nooit echt een dilemma tussen de twee teams was. Daar kwam het nooit echt op neer. De rest van de details zijn duidelijk heel aanwezig en werden veel herhaald, maar voor mij was het duidelijk dat ik bij McLaren wilde komen met de hoeveelheid passie die ze toonden om mij in het team te hebben.'

Piastri gesteund door McLaren na lastige doch veelbelovende start

Die passie overtuigde Piastri om voor McLaren te kiezen, ook al presteert het Britse team momenteel niet naar wens. Tijdens zijn eerste race viel de voormalig F2- en F3-kampioen uit en werd hij vijftiende in zijn tweede wedstrijd. Wel haalde hij in Jeddah Q3, in tegenstelling tot teamgenoot Lando Norris, die in de race ook nog werd verslagen voor de Australiër.

McLaren is dan ook vol lof over Piastri en daar is de coureur dankbaar voor. 'Het is altijd leuk, vooral van de twee die heel hoog in het team staan. Uiteindelijk was vooral Zak (Brown, CEO, red.) een van de belangrijkste mensen die me naar McLaren hebben gebracht. Dus dat vertrouwen en steun van hem en Andrea (Stella, teambaas, red.) is superbelangrijk, en ik denk dat ze een zeer goede bron van steun voor mij zijn geweest gedurende mijn korte tijd tot nu toe bij McLaren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws