Update | AlphaTauri springt in de bres voor Schmitz en spreekt zich uit tegen beschuldigingen Formule 1
Formule 1

Update | AlphaTauri springt in de bres voor Schmitz en spreekt zich uit tegen beschuldigingen

Update | AlphaTauri springt in de bres voor Schmitz en spreekt zich uit tegen beschuldigingen

Team Lewis Hamilton (Team LH) heeft een statement naar buiten gebracht over de geruchten die rondgaan na het uitvallen van Yuki Tsunoda. 'We snappen honderd procent dat de emoties hoog zijn opgelopen', zo begint het statement gedeeld op social media. Na de race verschenen er verschillende berichten over de hoofdstrateeg van Red Bull Racing, Hannah Schmitz. Team LH liet duidelijk weten het hier niet mee eens te zijn.

'Wij vinden het belangrijk dat we liefde en empathie blijven verspreiden richting de hardwerkende teams in de paddock, van ons team of welke dan ook, maar zeker richting vrouwen', zo vervolgt de boodschap. 'Het taalgebruik en de haatdragende berichten gericht op het strategisch hoofd van Red Bull, Hannah Schmitz, zijn ondragelijk en kunnen niet worden goedgekeurd.'

Het statement maakt duidelijk dat tegenvallers als deze onderdeel van de sport zijn en dat de race al met al een positieve kant had. 'Deze sport is absoluut moordend en je moet klaar zijn voor alles, dat was ze', gaat het verder. 'Er zijn een hoop positieve dingen die we kunnen meenemen van Lewis' race en dat is waar wij gefocust op zijn', wordt aangegeven voordat de fans worden bedankt voor hun support. 'We winnen en verliezen samen', zo eindigt het statement.

Haatberichten jegens Schmitz

De haatberichten, waar in het statement naar verwezen wordt, begonnen op sociale media toen door het uitvallen van Scuderia AlphaTauri coureur Tsunoda Max Verstappen de leiding kon terug pakken. Doordat de Italiaanse renstal het 'baby team', zoals verschillende commentaren aangaven, van Red Bull is, werd er gespeculeerd dat het team Tsunoda expres liet stoppen. Schmitz is degene die bij Red Bull de strategische beslissingen doorvoert. Daarom werd zij, na beelden waarop ze lachend aan de pitmuur zit, het doel van Hamilton-fans die teleurgesteld waren dat hij opnieuw geen overwinning wist te behalen.

Update 17.50u (05/09) | AlphaTauri springt in de bres voor Schmitz en spreekt zich uit tegen beschuldigingen

Het team van AlphaTauri heeft gereageerd op de aantijgingen die gemaakt zijn omtrent de uitvalbeurt van Yuki Tsunoda. Enkele fans denken dat er vuil spel is gespeeld en dat Red Bull Racing haar zusterteam heeft ingezet om een strategisch voordeel te krijgen. De Italiaanse renstal heeft in een statement op social media aangegeven dat hier niks van waar is.

Tsunoda was op Zandvoort onderdeel van een curieus tafereel. De coureur dacht dat zijn banden niet goed vastzaten, waardoor hij stopte. De Japanner werd verteld dat hij door kon rijden, maar hij kwam voor de zekerheid de pitsstraat in om nogmaals zijn banden te verwisselen. Toen Tsunoda eenmaal weer de pitsstraat uit reed, werd hem geopperd om zijn bolide aan de kant te zetten.

Na het voorval was te zien dat Hannah Schmitz, de hoofdstrateeg van Red Bull, moest glimlachen. De fans betrokken Schmitz ook bij het complot en stuurde haatberichten aan haar adres. 'Het is ontzettend ontmoedigend om de berichten richten Schmitz te lezen', leest een statement van AlphaTauri. Het team gaat ook in op haar eigen rol in het incident. 'Om te suggereren dat we valsspelen is incorrect en tegelijkertijd beledigend.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws