Lammers zag een mazzeltje voor Verstappen: 'Safety car kwam Red Bull goed uit' Formule 1
Formule 1

Lammers zag een mazzeltje voor Verstappen: 'Safety car kwam Red Bull goed uit'

Lammers zag een mazzeltje voor Verstappen: 'Safety car kwam Red Bull goed uit'

Jan Lammers dent dat Max Verstappen en Red Bull Racing hun overwinning vooral te danken hebben aan de late safety car-situatie. De Nederlander wist op zaterdag nog wel poleposition te pakken, maar Mercedes bleek met een alternatieve strategie heel snel te zijn op zondag. Uiteindelijk was het toch Verstappen die voor het tweede jaar op rij een thuisoverwinning wist te boeken. De Red Bull-coureur stuurde de fans dus tevreden naar huis en het gedrag van deze fans stemt Lammers weer tevreden.

Verstappen kende een moeilijk vrijdag, maar op zaterdag was hij de allersnelste. Lammers zag dat Mercedes tijdens de kwalificatie ineens de belangrijkste opponent van de coureur was. 'Het was een hele interessante kwalificatie, want Max trekt het toch weer naar zich toe', zegt de voormalig Formule 1-coureur bij de NOS. 'Dan lijkt Ferrari zijn grootste concurrent te zijn, maar je kon al snel zien dat Mercedes goed onderweg was. Die hadden echt heel veel potentie. Ik denk dat ze een redelijke kans hadden op de overwinning. De safety cars kwamen vooral Red Bull goed uit.'

Mercedes hield Lewis Hamilton tijdens de safety car-periode buiten, waardoor de coureur op zijn mediums moest verdedigen ten opzichte van Verstappen, die op softs reed. Bij de herstart zag Lammers dat de zevenvoudig wereldkampioen het niet ideaal aanpakte. 'Hamilton wilde zo laat mogelijk op zijn gas gaan, maar ik denk dat hij alsnog te vroeg is gegaan. Nu kon Max een aanloop nemen in de slipstream. Hij kon in het begin ook keihard aanvallen.'

Lammers bedankt het publiek

Lammers is natuurlijk ook de sportief directeur van het circuit van Zandvoort. De Nederlander is voorlopig blij met hoe het weekend gegaan is. 'Voor zover wij het nu kunnen bekijken, was dit wel de dag waar we alleen maar op konden hopen.' De voormalig Formule 1-coureur wil ook het publiek bedanken. 'Ze hebben zich voorbeeldig gedragen. Voor zover wij nu kunnen meten is het een publiek om trots op te zijn. Max, het publiek en de organisatie, we hebben het met z'n allen gedaan', aldus Lammers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws