Update | Aston Martin ontkent Alonso te hebben benaderd Formule 1
Formule 1

Update | Aston Martin ontkent Alonso te hebben benaderd

Update | Aston Martin ontkent Alonso te hebben benaderd

Fernando Alonso zou voor het 2022-seizoen in de nadrukkelijke belangstelling staan van Aston Martin, en wel om huidig stercoureur Sebastian Vettel te vervangen. Desondanks zou Alonso bedankt hebben voor de aanbieding, omdat hij zijn carrière bij Alpine zou willen voortzetten.

Aston Martin lijkt nog te twijfelen over de coureur naast Lance Stroll voor 2022, zo meldt het doorgaans betrouwbare Auto, Motor und Sport. Zo zou eigenaar Lawrence Stroll, vader van coureur Lance, Alonso hebben benaderd met een lucratief aanbod. Naar verluidt zou de Alpine-coureur op zijn beurt vriendelijk bedankt hebben voor de aanbieding, omdat hij tevreden is bij zijn huidige werkgever.

Vettel in gesprek over contractverlenging

Nu Alonso in ieder geval niet komt en er verder weinig alternatieven zijn, lijkt Vettel te blijven. Volgens teambaas Otmar Szafnauer is men in gesprek met kamp-Vettel. 'Er staat in Vettels contract een optie voor nog één jaar, maar we hebben nog even tijd om te beslissen om die optie te lichten. We zullen binnenkort met elkaar in gesprek gaan. We zijn in ieder geval tevreden met zijn diensten.'

Het nieuws over de interesse in Alonso vanuit Aston Martin komt voor velen als een shock. Ondanks dat de voormalig wereldkampioen goed presteert in de Alpine, heeft de renstal Vettel onder contract en die laatstgenoemde coureur heeft twee keer zoveel WK-punten als teamgenoot Stroll. De ietwat roekeloze poging van de Canadese eigenaar lijkt een ultieme poging om nog meer kwaliteit in het team te halen.

Update 12.20 u (05/09) | Aston Martin ontkent Alonso te hebben benaderd

Aston Martin ontkent Fernando Alonso te hebben benaderd voor een eventueel zitje in 2022. Lawrence Stroll had een lunch met Flavio Briatore, de manager van de Spanjaard. Het betrof echter een vriendschappelijk diner.

Dat benadrukt een woordvoerder van het team aan Crash.net. 'Lawrence heeft Fernando Alonso geen zitje aangeboden, zoals wel wordt gesuggereerd in de media', zegt de woordvoerder. 'Lawrence had een lunch met Flavio Briatore in Sardinië. Ze zijn gewoon vrienden en hebben de afgelopen jaren wel vaker geluncht daar. Het was gewoon een sociale aangelegenheid.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws