Update | Bottas tóch vanaf P6, Sainz begint vanaf P5 Formule 1
Formule 1

Update | Bottas tóch vanaf P6, Sainz begint vanaf P5

Update | Bottas tóch vanaf P6, Sainz begint vanaf P5

Nu er vlak voor de Grand Prix van Qatar een tweetal gridstraffen uitgedeeld is, is de startopstelling duidelijk. Lewis Hamilton begint de wedstrijd logischerwijs vanaf de eerste startplek, maar heeft achter zich enkele kapers op de kust. Na de gridstraffen begint Max Verstappen vanaf de zevende plek, terwijl Valtteri Bottas daar juist door gematst wordt en weer een plekje opschuift.

De Formule 1-coureurs die in Qatar gestraft zijn, zijn gestraft in volgorde. Bottas beging als eerste de overtreding, wat betekent dat de wedstrijdleiding als eerst zijn straf doorrekent. De Fin werd dus vanaf P3 teruggezet naar P6, maar daar is niet alles mee gezegd. Omdat Verstappen namelijk later teruggezet werd, wint hij weer een plekje terug, die Verstappen aan hem geeft. P5 dus voor Bottas.

Verstappen kreeg na afloop van de kwalificatie een straf van vijf plekken te verduren. De Nederlander, die op P2 kwalificeerde, wordt dus teruggezet naar de zevende plek. Op die plek zal hij dan ook beginnen aan de race. Een tegenvaller voor de titelstrijder, die zijn concurrent dus op de eerste plek ziet beginnen. Hij heeft dus flink wat goed te maken op Losail International Circuit.

Ook Carlos Sainz heeft een plekje gewonnen dankzij Verstappen. De Spanjaard kwalificeerde zich op de zevende plek maar schuift een positie op vanwege de straf van zijn voormalige Toro Rosso-teamgenoot. Sainz start echter wel op de vuile kant van het circuit, dus hij moet goed van zijn plek komen als hij de Red Bull na bocht 1 achter zich wil houden.

Hamilton moet oppassen

Het wordt een spannende openingsfase voor Hamilton. Hij heeft in de vorm van Pierre Gasly, Fernando Alonso en Lando Norris drie heren naast zich die aardig kunnen racen. Daarnaast starten al deze mannen op de zachte band en Hamilton niet. Op die zachte band is het makkelijker om goed te starten, dus Hamilton zal in die eerste bocht vermoedelijk flink moeten verdedigen.

Update 14.15u (21/11) | Bottas tóch vanaf P6, Sainz begint vanaf P5

Er wordt meteen een update doorgevoerd aan de startgrid. Niet Valtteri Bottas maar Carlos Sainz begint de Grand Prix van Qatar vanaf de vijfde plek. Omdat de Fin een gridstraf kreeg, wordt hij teruggezet nadat Sainz zijn positie al mocht behouden. Daarom vinden we een Ferrari terug op de vijfde startplek, vóór Max Verstappen dus.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws