Norris: 'Gravel was de reden dat Verstappen geen straf kreeg en ik in Oostenrijk wel' Formule 1
Formule 1

Norris: 'Gravel was de reden dat Verstappen geen straf kreeg en ik in Oostenrijk wel'

Norris: 'Gravel was de reden dat Verstappen geen straf kreeg en ik in Oostenrijk wel'

Lando Norris concludeert na uitleg van de stewards dat de reden dat hij een gridstraf kreeg in Oostenrijk was dat er gravel langs het circuit lag. De jonge Brit ging op de Red Bull Ring niet vrijuit na een gevecht met Sergio Pérez, terwijl Max Verstappen dat wel ging na het gevecht met Lewis Hamilton op Interlagos. Norris betrekt het incident op zijn eigen straf en biedt bij RaceFans zijn perspectief op het moment van eerder dit jaar.

'Ik begrijp nu dat ik geen straf had moeten krijgen', zo opent hij bij het autosportmedium. 'Het blijkt dat wat er buiten het circuit ligt, invloed heeft op de beslissing.' De stewards nemen dus mee of er grind of asfalt langs het circuit ligt. Op asfalt is uitwijken immers makkelijker dan wanneer een coureur de grindbak in schiet. De kans op schade en ongelukken is dan veel groter.

Norris kijkt naar incident met Pérez

Norris begrijpt wat de stewards zeggen, maar weet niet of hij het helemaal eens is met het vonnis: 'Ik denk niet dat dat per se waar is, of eerlijk. Ik denk dat als er gravel aan de buitenkant ligt en je zit niet volledig naast de andere coureur dat je jezelf op de penaltystip legt.' Dat deed Pérez dan ook bij de McLaren-coureur in Spielberg. De wedstrijdleiding legde de schuld daar echter bij Norris.

Norris zegt dat hij zijn concurrent toen nog ruimte gaf aan de buitenkant en hem niet eens van het circuit afdwong. 'In dat opzicht is er dus geen enkele reden dat ik destijds een straf had moeten krijgen. Het verschil is dat er bij mij gravel lag', concludeert hij. Voor Norris is er dus wel een en ander opgehelderd. Lewis Hamilton gaf na de drivers' briefing in Qatar aan nog steeds niet door te hebben wat nou wel en niet mag op het circuit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws