Update | BWT wordt titelsponsor van Alpine, roze accenten bij 2022-bolide verwacht Formule 1
Formule 1

Update | BWT wordt titelsponsor van Alpine, roze accenten bij 2022-bolide verwacht

Update | BWT wordt titelsponsor van Alpine, roze accenten bij 2022-bolide verwacht

Het Formule 1-team heeft naar verluidt niet alleen personeel, maar ook een sponsor weggekocht bij Aston Martin, namelijk het Oostenrijkse bedrijf BWT, dat van 2017 tot en met 2020 als titelsponsor zelfs de kleur van de auto van het team - destijds Force India en Racing Point - mocht bepalen. Ze zouden nu als één van de hoofdsponsoren van Alpine kunnen zorgen voor de terugkeer van een roze Formule 1-auto op de grid.

BWT is een waterbehandelingsspecialiteit dat het team van Force India trouw bleef na twee naamsveranderingen. Nadat het team werd omgedoopt tot Aston Martin verdween echter de kenmerkende roze kleur. Ook is het bedrijf van de sponsorlijst van Aston Martin gehaald, hoewel hier nog geen officieel bericht over is uitgebracht. Deze lijst vindt u hier.

Dat BWT niet op de sponsorlijst van Aston Martin staat, verraadt eigenlijk al dat de samenwerking zal beëindigen. Hoewel er niets officieel bevestigd is, lijkt het erop dat het bedrijf wel actief blijft in de sport. Alpine zou de deal al 'zo goed als rond hebben' volgens Motorsport.com. BWT wordt dan één van de hoofdsponsoren van het Franse Formule 1-team. Een (deels) roze auto kan hierdoor ook niet worden uitgesloten voor Alpine.

BWT komt oude bekenden tegen

Mocht de deal tussen Alpine en BWT rondkomen, zal het bedrijf naar verluidt een aantal oude bekenden tegenkomen. In het geval dat Otmar Szafnauer inderdaad naar de Franse renstal vertrekt, is dat al de eerste. Szafnauers vertrek bij Aston Martin werd immers onlangs aangekondigd en hij wordt in verband gebracht met een move naar Alpine na het aangekondigde vertrek van adviseur Alein Prost. Ook Esteban Ocon is bekend bij BWT. Hij was één van de coureurs die in 2017 en 2018 in de roze Force India reed.

Update 11.15u (11/02) | BWT wordt titelsponsor van Alpine, roze accenten bij 2022-bolide verwacht

BWT heeft inmiddels bevestigd dat het vanaf 2022 een samenwerking aangaat met Alpine. Na het vertrek van Otmar Szafnauer bij Aston Martin, en het daaropvolgende vertrek van titelsponsor BWT, werd al verwacht dat de teambaas én de sponsor zich zouden melden bij Alpine. Inmiddels is de overstap van de sponsor officieel.

Dit wordt gemeld door Alpine zelf. BWT, dat jarenlang samenwerkte met Force India en Racing Point, en de reden was dat deze bolides voornamelijk roze kleurden, blijft dus actief binnen de sport. Er worden dan ook roze accenten verwacht op de nieuwe Alpine-bolide naar aanleiding van de aankondiging van de nieuwe titelsponsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws