Force India

Force India was een team dat tussen 2008 en 2018 meedeed aan de Formule 1. Het steeg op uit de restanten van het Nederlandse Spyker en groeide binnen tien jaar uit tot een stabiele subtopper die vaak leidend was in de middenmoot. Uiteindelijk ging het team bijna failliet, en ging het over in Racing Point. Inmiddels is de boel overgenomen door Aston Martin.

Deze pagina gaat verder onder het nieuws.

Langzame opmars

Waar Force India in 2008, haar eerste jaar, nog puntloos als laatste eindigde, was er in 2009 al meer aansluiting met de rest van het veld. Sterker nog: Giancarlo Fisichella pakte poleposition in België dat jaar. In de race finishte hij als tweede. Vanaf dat moment kon Force India haar reputatie als achterhoedeteam vaarwel zeggen. In 2010 en 2011 pakte de renstal steeds vaker punten en groeide het uit tot een middenmotor die regelmatig punten pakte.

Subtopper met minimale middelen

In 2014 tekende Sergio Pérez bij het Indiase team. De Mexicaan stond toen al bekend als een stabiele coureur die op een goede dag een podium kon pakken. En dat deed hij dan ook bij Force India. Van 2014 tot en met 2018 eindigde hij elk jaar minimaal één keer op het ereschavot. Met teamgenoten als Nico Hülkenberg en later Esteban Ocon naast hem pakte Force India vele punten. En dat ondanks de beperkte financiële middelen.

Ondergang

Alhoewel Force India lang presteerde met weinig geld, brak dat het team halverwege 2018 toch op. De boel dreigde failliet te gaan, totdat zakenman Lawrence Stroll het team redde. Force India werd omgedoopt tot Racing Point en is inmiddels actief onder de naam Aston Martin.

Force India Nieuws