Update | Domenicali feliciteert Ben Sulayem: 'Ik kijk uit naar onze samenwerking' Formule 1
Formule 1

Update | Domenicali feliciteert Ben Sulayem: 'Ik kijk uit naar onze samenwerking'

Update | Domenicali feliciteert Ben Sulayem: 'Ik kijk uit naar onze samenwerking'

Voormalig rallycoureur Mohammed ben Sulayem is verkozen tot nieuwe president van de FIA. De verkiezingen werden een dag na het prijzengala gehouden, waar aftredend president Jean Todt afscheid nam van zijn functie, na in totaal twaalf jaar de rol van president te hebben bekleed.

Erik van Haren meldt via Twitter dat de Emiratiaan is verkozen ten faveure van Graham Stoker en is daarmee de eerste niet-Europeaan die president van de FIA is. De 60-jarige Ben Sulayem heeft als voornaamste doel om de participatie te laten groeien. Hij heeft in zijn campagne beloofd om het aantal deelnemers wereldwijd te verdubbelen in de komende vier jaar dat hij zich president mag noemen.

Vrouw Ecclestone in campagneteam

Fabiana Ecclestone, de vrouw van voormalig F1-baas Bernie Ecclestone, zit ook in het team van Ben Sulayem. Fabiana zal door de uitverkiezing van de voormalig rallycoureur hoogstwaarschijnlijk de rol van vicepresident voor de sport in de Zuid-Amerikaanse regio op zich gaan nemen. Naast Fabiana had Ben Sulayem voormalig WRC co-piloot Robert Reid in zijn team zitten.

Update 16.15u (17/12) | Domenicali feliciteert Ben Sulayem: 'Ik kijk uit naar onze samenwerking'

Mohammed Ben Sulayem is vrijdag verkozen tot de nieuwe president van de FIA. Hiermee volgt de Emiratiaan Jean Todt op als topman bij het bestuursorgaan. Stefano Domenicali, algemeen directeur van Formula One Group, kijkt uit naar de samenwerking met Ben Sulayem. 'Onder zijn leiderschap zullen we het succes van de sport op lange termijn garanderen.'

Todt gaf eerder dit jaar aan af te treden als president van de FIA. Ben Sulayem werd verkozen boven de Brit Graham Stoker. Domenicali is enthousiast met de aanstelling van de nieuwe president. 'Allereerst wil ik Ben Sulayem natuurlijk feliciteren en ik kijk er naar uit om met hem samen te werken. Als team moeten we ons gelijk gaan focussen op de problemen binnen onze sport.'

Naast de lovende woorden over Ben Sulayem richt de Italiaan zich ook tot Todt. De Fransman was twaalf jaar lang de president van het bestuursorgaan. 'Hij heeft de sport in een nog groter licht weten te plaatsen. Bovendien heeft hij ervoor gezorgd dat de sport nog veiliger en duurzamer is geworden. We zullen hem missen en wij wensen hem veel succes met zijn toekomst', aldus Domenicali.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws