Update | 'F1 niet in gesprek met Londen, Grand Prix in Britse stad nog ver weg' Formule 1
Formule 1

Update | 'F1 niet in gesprek met Londen, Grand Prix in Britse stad nog ver weg'

Update | 'F1 niet in gesprek met Londen, Grand Prix in Britse stad nog ver weg'

Er wordt door Londen een nieuwe poging ondernomen om een Grand Prix naar de straten van de Britse hoofdstad te brengen. Eerdere pogingen bleken niet succesvol te zijn, maar nu zou de race mogelijk al in 2026 op de Formule 1-kalender staan. De Royal Docks in Londen worden herontwikkeld en een onderdeel daarvan is de aanleg van een bijna zes kilometer lang stratencircuit. De Grand Prix zal dan verreden worden naast de race op Silverstone die elk jaar plaatsvindt.

The Times meldt dat er plannen zijn opgesteld voor een baan in de Royal Docks in het oosten van Londen, waarbij Dar en LDN Collective het project leiden. In 2012 werd er al gesproken over een race in het centrum van de stad, maar dit idee bleek door meerdere beperkingen niet mogelijk te zijn. Nu zal het circuit dus aan het water komen te liggen en moet het mogelijk zijn om 95.000 toeschouwers te verwelkomen. In het meest gunstige scenario zal de race in 2026 gehouden kunnen worden.

Het gaat om een circuit van 5,8 kilometer en de baan zal het meest vergeleken kunnen worden met het Circuit Gilles Villeneuve. Het circuit in Canada staat bekend om zijn lange rechte stukken en stevige remzones, waardoor inhalen bevorderd wordt. Het stratencircuit in Londen zal 22 bochten tellen, waarmee het ongeveer evenveel bochten telt als de oude lay-out van het Marina Bay Circuit in Singapore. Momenteel worden er serieuze gesprekken gevoerd tussen de Formule 1 en de organisatoren, aldus The Times.

Goede hoop op Grand Prix: 'Kunnen dit in 24 maanden bouwen'

Een Grand Prix in Londen zou niet het eerste motorsportevenement in de stad zijn. De Formule E verrijdt immers ook een race in de Engelse hoofdstad. Het gevoel bij de organisatoren is in ieder geval goed. 'Zodra we de goedkeuring van de planning hebben, kunnen we dit binnen 24 maanden bouwen. Dus ik denk dat er in het beste geval een Grand Prix zou kunnen zijn hier in augustus 2026. Als iedereen zich erachter schaart, zou dat haalbaar zijn', aldus Max Farrell, de oprichten van LDN Collective.

Update 11:55u (14/03) | 'F1 niet in gesprek met Londen, Grand Prix in Britse stad nog ver weg'

De Grand Prix van Londen lijkt geen toevoeging te worden op de Formule 1-kalender, vertellen bronnen aan ESPN. De Formule 1 heeft nog geen gesprekken gehouden met de organisatoren en een race op het voorgestelde stratencircuit is dan ook ver weg. De leiding van de sport is het niet eens met het gebied waar de race gehouden zou moeten worden. Een Grand Prix op een andere plek in Londen lijkt ook niet in de huidige plannen van de Formule 1 voor te komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws