Ralf Schumacher uit kritiek naar Steiner: 'Hij had hem beter op een andere manier kunnen motiveren' Formule 1
Formule 1

Ralf Schumacher uit kritiek naar Steiner: 'Hij had hem beter op een andere manier kunnen motiveren'

Ralf Schumacher uit kritiek naar Steiner: 'Hij had hem beter op een andere manier kunnen motiveren'

Ralf Schumacher is het niet eens met de manier waarop Haas-teambaas Günther Steiner is omgegaan met zijn neefje Mick Schumacher. Hij vindt dat Steiner het op een andere manier had moeten aanpakken en is niet tevreden over de manier waarop de Italiaan met de jonge Duitser is omgegaan, vertelt hij bij Formel1.de.

Afgelopen seizoen reed Mick Schumacher nog voor Haas, maar aan het einde van 2022 werd hij vervangen door Nico Hülkenberg. De reden waarom de jonge Schumacher niet mocht blijven was volgens teambaas Steiner omdat hij liever ervaring in het team wilde dan jeugd. Op dit moment is Schumacher derde coureur bij Mercedes, achter Lewis Hamilton en George Russell.

Schumacher: 'Steiner had beter moeten weten'

Steiner kreeg afgelopen seizoen al vaak kritiek om de oren met betrekking tot de manier waarop hij Schumacher behandelde. Ralf Schumacher, de oom van Mick Schumacher, was daar ook één van. Hij is namelijk van mening een 'volwassen man' zoals Steiner wel beter had moeten weten en zo'n 'jonge coureur' op een andere manier had kunnen motiveren.

Schumacher geeft toe dat zijn neefje slomer was dan andere coureurs en dat hij fouten maakte, 'maar dat betekent niet dat je als teambaas zo met een coureur om kan gaan.' Ook na het uitkomen van het nieuwe seizoen van de Netflix-serie 'Drive to Survive' kwam er veel commentaar op de manier waarover Steiner over de jonge coureur sprak. In de serie was er een hele aflevering over de Amerikaanse renstal.

Mick Schumacher heeft er toch het beste van gemaakt bij Haas

Volgens de broer van Michael Schumacher heeft zijn neefje het alsnog goed gedaan tijdens zijn tijd bij Haas. 'Het is lastig om te presteren in een team waarbij je het gevoel krijgt dat je niet gewild bent', zegt Schumacher. 'Het is nu wachten op de toekomst om te zien of hij goed genoeg is om ergens anders aan de bak te komen.'

Hülkenberg, de vervanger van Schumacher bij Haas, had een goede start van het 2023-seizoen. Hij behaalde Q3 tijdens de kwalificatiesessie en eindigde tijdens de race op een prima dertiende plek. Volgens Ralf Schumacher is het nog wel te vroeg om te constateren of het een goed idee was om de jonge Schumacher te laten vallen. 'Er is pas één race geweest en één race maakt nog geen kampioenschap.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws