Overzicht tijden Grand Prix van Saoedi-Arabië 2023 Formule 1
Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Saoedi-Arabië 2023

Overzicht tijden Grand Prix van Saoedi-Arabië 2023

Na een weekend rust gaat de Formule 1 weer racen. Aankomend weekend staat de Grand Prix van Saoedi-Arabië op het programma en dat betekent voor de Nederlandse kijker dat er met het bord op schoot naar de race gekeken zal worden. Gezien de dominantie van Red Bull Racing vorige week is het mogelijk dat het niet nodig is om op het puntje van de stoel te zitten, maar de uitdagers van de Oostenrijkse renstal hopen op een kleiner gat naar Red Bull in Jeddah.

Aangezien de Formule 1 in het Midden-Oosten blijft en de Grand Prix van Saoedi-Arabië ook in het donker verreden wordt, zal de race niet op een standaard tijd beginnen. De meest belangrijke sessies (de kwalificatie en de race) zullen bij het vallen van de avond beginnen, namelijk 18:00u Nederlandse tijd. De vrije trainingen starten, behoudens de tweede vrije training, weer niet op het hele uur. De eerste en derde training kennen een starttijd van 14:30u Nederlandse tijd.

Tijdschema GP Saoedi-Arabië 2023

Sessie Dag Tijd
Eerste vrije training Vrijdag 14:30u- 15:30u
Tweede vrije training Vrijdag 18:00u- 19:00u
Derde vrije training Zaterdag 14:30u- 15:30u
Kwalificatie Zaterdag 18:00u- 19:00u
Race Zondag 18:00u- 20:00u

Kunnen Ferrari, Mercedes en Aston Martin het gat dichten?

Ferrari heeft al gezegd dat het verschil met Red Bull in Bahrein slechts een incident was en dat het gat in Jeddah een stuk kleiner zal zijn. Max Verstappen is op zijn beurt dan ook op zijn hoede voor de Italiaanse renstal, aangezien de tweevoudig wereldkampioen verwacht dat de SF-23 sterk zal zijn op het Jeddah Corniche Circuit. Dat zou mogelijk betekenen dat het gevecht tussen Verstappen en Charles Leclerc van vorig jaar mogelijk herhaald zal worden. Analisten zien het echter wat somberder in voor de concurrentie.

Een nieuwe dominante race zal dan ook niet uitgesloten zijn. Mercedes kon Red Bull in Bahrein al helemaal niet bijbenen en het team dat na Red Bull het beste op de banden kon letten, was Aston Martin. Dat betekende ook dat Fernando Alonso het laatste plekje op het podium wist te pakken in de eerste race van het seizoen. De banden zullen in Saoedi-Arabië waarschijnlijk een kleinere rol gaan spelen. Desondanks heeft Mercedes de handdoek na de race in Bahrein al in de ring geworpen.

Meld je nu aan voor de Telegram-push van F1Maximaal!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws