Update | 'Honda wil niet samenwerken met Red Bull, maar heeft voldoende andere opties' Formule 1
Formule 1

Update | 'Honda wil niet samenwerken met Red Bull, maar heeft voldoende andere opties'

Update | 'Honda wil niet samenwerken met Red Bull, maar heeft voldoende andere opties'

Honda heeft zich aangemeld bij de FIA voor deelname aan het nieuwe motorreglement vanaf 2026, zo heeft de Japanse autofabrikant maandag onthuld. Of Honda ook echt vanaf 2026 weer terugkeert in de Formule 1, is echter nog niet zeker. De registratie is in ieder geval alvast gedaan.

Het nieuws werd maandag bevestigd door Honda Racing-president Koji Watanabe. Daarbij zegt de topman wel dat de registratie niet inhoudt dat Honda ook echt in 2026 terugkeert in de koningsklasse van de autosport. 'Als HRC hebben we ons voor 2026 geregistreerd als fabrikant. De F1-reglementen vanaf 2026 evolueren in de richting van CO2-neutraliteit. Bovendien is het feit dat elektrificatie ook wordt gepromoot, en de CO2-neutraliteit en elektrificatie die Honda promoot, hetzelfde. De doelen komen overeen.'

Honda heeft zich volgens Watanabe vooral geregistreerd voor onderzoek naar het bevorderen van de racerij. 'Daar komt nog bij dat 15 november de deadline was voor inschrijving. We hebben ons geregistreerd als fabrikant om dit onderzoek voort te zetten', legt de Japanse topman uit. Doordat Honda zich heeft aangemeld kan de automaker de tijd nemen om te evalueren of een volgend hoofdstuk in de F1 past.

Hernieuwde samenwerking met Red Bull kan, maar staat niet vast

Er zijn verder geen details over welke teams mogelijk in aanmerking komen voor een samenwerking met Honda. Momenteel werken de Japanners met Red Bull Racing en AlphaTauri. De kans bestaat dat dat in 2026 opnieuw zo zal zijn, met de eigen motorafdeling van Red Bull ter ondersteuning. Het team uit Milton Keynes is niet specifiek op zoek naar een autofabrikant, maar staat wel open voor een samenwerking.

Update 20:00u (12/12) | 'Honda wil niet samenwerken met Red Bull, maar heeft voldoende andere opties'

Een samenwerking met Red Bull Racing is uitgesloten voor Honda, stelt Auto, Motor und Sport. Het Duitse medium heeft al eerder aangegeven dat de twee partijen na 2025 niet meer in zee zouden gaan, maar nu lijkt ook Honda zich daarbij aan te sluiten. De Japanse motorfabrikant wil graag met een ander team samenwerken en er zijn dan ook voldoende opties.

Honda heeft zich ingeschreven als motorfabrikant voor het 2026, maar het moet wel op zoek naar een nieuwe samenwerking. De Japanse motorfabrikant heeft geen trek in een partnerschap met Red Bull, omdat het dan alleen aan het elektrische gedeelte van de motor kan sleutelen. AlphaTauri, Williams, McLaren en Aston Martin worden genoemd als mogelijke opties voor Honda. Red Bull wil mogelijk samenwerken met Ford, dat heel erg veel trek lijkt te hebben in een intrede in de Formule 1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws