Update Mercedes gaat niet helpen in gevecht met Red Bull: 'Gaan niet Verstappen inhalen' Formule 1
Formule 1

Update Mercedes gaat niet helpen in gevecht met Red Bull: 'Gaan niet Verstappen inhalen'

Update Mercedes gaat niet helpen in gevecht met Red Bull: 'Gaan niet Verstappen inhalen'

Mercedes bereidt zich voor op een mogelijke krachtige comeback in het seizoen van 2024. De Duitse renstal staat momenteel voor een uitdaging in het huidige seizoen, maar er zijn duidelijke tekenen van vooruitgang. James Allison, technical director van Mercedes, onthulde enkele opwindende details over de toekomstplannen van het team.

Een van de meest opvallende aankondigingen is de komst van een herziene vloer voor de Mercedes W14, die naar verwachting bij de volgende race zal worden geïntroduceerd. Het team hoopt dat deze update niet alleen de prestaties in de resterende races van dit seizoen zal verbeteren, maar ook als een waardevolle indicatie zal dienen voor de ontwikkeling van haar auto voor 2024.

Allison benadrukte tegenover RaceFans het belang van deze nieuwe ontwikkeling. ‘Hopelijk zal het ons wat rondetijd opleveren. Dat is altijd een voordeel. Maar het is vooral nuttig omdat het een graadmeter is om te kijken of we op de juiste weg zitten.’ De technisch directeur gaf echter toe dat de verwachte verbetering in rondetijd bescheiden zal zijn en waarschuwde ervoor geen wonderen te verwachten. ‘Als het aankomt op de rondetijd zal de verandering klein zijn. Het is zeker nuttig, maar verwacht niet dat we Max Verstappen gaan inhalen’

Richten op volgend seizoen: 'Spannend om naar uit te kijken'

Desondanks toonde Allison optimisme over de toekomst van Mercedes in de Formule 1. ‘Ik denk dat veel van wat het ons nu moeilijk maakt redelijk goed begrepen is, en we werken eraan om dat op te lossen. Ik heb het gevoel dat we allemaal een vrij helder beeld hebben van wat we met de auto willen doen.’ Hoewel Mercedes dit seizoen geen indrukwekkende vooruitgang heeft geboekt zoals McLaren, heeft het team een duidelijke koers uitgestippeld door het seizoen. Deze koers geeft hen een gedetailleerd inzicht in wat ze moeten verbeteren en aanpakken voor de toekomst.

Mercedes bevindt zich op de tweede plaats in het constructeurskampioenschap, met Red Bull Racing aan de leiding. Toch heeft Red Bull aanzienlijk meer punten behaald dan Mercedes, met een verschil van 331 punten tussen beide teams. Ondanks dat er dus nog veel werk aan de winkel is voor Mercedes om weer te kunnen vechten met Red Bull bekijkt Allison het met een positieve noot. ‘Dit maakt de komende jaren leuk, heel spannend om naar uit te kijken, en eigenlijk is deze periode van het jaar uiterst plezierig.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws