Pérez moet oppassen: 'Kritieke punt is nog niet bereikt, maar dat kan snel komen' Formule 1
Formule 1

Pérez moet oppassen: 'Kritieke punt is nog niet bereikt, maar dat kan snel komen'

Pérez moet oppassen: 'Kritieke punt is nog niet bereikt, maar dat kan snel komen'

Karun Chandhok denkt dat Sergio Pérez heel snel zijn prestaties moet verbeteren wil Red Bull Racing met een goed gevoel 2024 ingaan. De coureur van de Oostenrijkse renstal kan al tijden niet tippen aan de vorm van zijn eerste vier races en ook in Qatar ging het weer mis voor Pérez. Chandhok is van mening dat de Mexicaan veel beter had kunnen presteren met zijn RB19.

Max Verstappen wist de Grand Prix van Qatar te winnen, maar de rest van het podium bestond uit de McLaren-coureurs. Pérez stond voor de derde race op rij niet op het podium. Hoewel dit geen probleem is voor het huidige seizoen, lijkt Red Bull alvast te moeten gaan kijken naar 2024. 'Het kan zeker een probleem worden', zegt Chandhok bij de Sky Sports-podcast. 'Het gat naar de rest van de teams zal alleen maar kleiner worden. Red Bull gaat ieder jaar steeds minder performance vinden, terwijl teams achteraan relatief meer gaan vinden. Red Bull heeft twee coureurs nodig die constant goede punten scoren.'

Chandhok: 'Japan was al een nachtmerrie'

Pérez wilde in de tweede helft van het seizoen graag de vorm hervinden die hij in de eerste vier races liet zien. Dat is de coureur tot nu toe nog niet gelukt met slechts één podiumfinish na de zomerstop. De afgelopen twee races was de man uit Guadalajara al helemaal niet imponerend in de ogen van Chandhok. 'Dit is het tweede weekend op rij waarin hij niet goed presteert. Japan was een nachtmerrie met al zijn incidenten en in Qatar kreeg hij drie straffen voor het overschrijden van de track limits. Met die vijftien extra seconden was hij ook nog achter Fernando Alonso geëindigd.'

De voormalig Formule 1-coureur begrijpt dat het een lastige race zou worden voor Pérez nadat de Mexicaan vanuit de pitstraat moest starten. Desondanks vindt Chandhok dat een slap excuus. 'Na de crash met Lewis (Hamilton, red.) lag George (Russell, red.) zelfs achter Pérez. Het feit dat George wel door het veld kon komen en als vierde kon eindigen, laat zien dat je een goed resultaat kan behalen met een snelle auto. Red Bull heeft een snellere auto dan Mercedes. Pérez heeft het kritieke punt nog niet bereikt, maar dat kan wel snel komen', aldus Chandhok.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws