Update | Pérez sluit zich aan bij woorden Verstappen: 'We hoeven niets te veranderen' Formule 1
Formule 1

Update | Pérez sluit zich aan bij woorden Verstappen: 'We hoeven niets te veranderen'

Update | Pérez sluit zich aan bij woorden Verstappen: 'We hoeven niets te veranderen'

Max Verstappen ziet het nieuwe kwalificatie-format van de FIA niet echt zitten. Bij de Grand Prix van Emilia Romagna, op Imola, wordt het experiment in werking gezet. Het is de bedoeling dat de coureurs elke sessie van de kwalificatie maar één bandensoort gaan gebruiken. Het is een onderdeel van de klimaatstrategie van de FIA, hiermee hopen ze dat de teams minder bandensets gaan gebruiken.

Op het Italiaanse Imola gaat de Formule 1 experimenteren met een nieuwe manier van kwalificeren. In Q1 mogen de coureurs dan alleen de harde band gebruiken, in Q2 alleen de mediumband en in Q3 alleen de zachtste compound. Op dit moment hebben de coureurs nog de vrije keus betreffende de banden gedurende de kwalificatie. Wat levert dit dan op? De FIA heeft er een berekening op losgelaten en het zou dan betekenen dat elke coureur elf bandensets nodig heeft in de plaats van dertien. Dat is samen uiteindelijk veertig sets minder voor alle coureurs. Het vermindert transport en productie voor Pirelli.

Het experiment is bevestigd door het bestuursorgaan, maar de races moeten nog worden bevestigd door Pirelli. De teams hebben het circuit in Imola aangekondigd als de start van het Europese seizoen. In mei is het nog niet overal zo zonnig en warm als in Bahrein. 'Als het koud is in Imola, dan hang je', zegt Verstappen tegen persbureau Reuters. 'Het is voor iedereen hetzelfde, maar ik denk niet dat we dit soort dingen echt moeten doen in de kwalificatie. Ik zie er niet echt het voordeel van in', gaat de Nederlander verder. Met het experiment doelt de FIA niet alleen op het besparen van de bandensets, maar ook op de competitiviteit tussen de coureurs. Door de coureurs op dezelfde banden te laten kwalificeren, hoopt de Formule 1 een nog betere versie van de kwalificatie te leveren.

'Dit is gewoon voor de show'

Daarom denkt de tweevoudig wereldkampioen dat het beter is als de FIA ervoor zorgt dat de auto's in het algemeen dichter bij elkaar zitten. 'Het is beter als we ervoor zorgen dat alle auto's dicht bij elkaar staan en meer competitief zijn in plaats van de dingen op die manier op te fleuren, wat volgens mij waarschijnlijk voor de show is.' Daar sluit zijn teamgenoot Sergio Pérez zich bij aan. 'We hoeven niet echt iets te veranderen', zegt de Mexicaan. 'We zien het wel als we het gaan proberen, maar ik denk niet dat we iets hoeven te veranderen aan iets dat prima functioneert.' Ook Charles Leclerc deelde deze mening.

Update 8:25u (12/03) | Pérez sluit zich aan bij woorden Verstappen: 'We hoeven niets te veranderen'

Sergio Pérez denkt dat veranderingen rondom de kwalificaties in de Formule 1 niet nodig zijn. Hiermee sluit de coureur van Red Bull Racing zich aan bij de woorden van teamgenoot Max Verstappen. Pérez is van mening dat het huidige format dat wordt gehanteerd op de zaterdag al spannend genoeg is. De Mexicaan haalt als voorbeeld de meeste recente kwalificatie in Bahrein aan.

De Formule 1 gaat dit seizoen experimenteren tijdens de kwalificatiesessies. In Q1 zullen de coureurs op de hards moeten rijden, in Q2 op de mediums en in Q3 rijden ze op de softs. Een onnodige verandering volgens Pérez. 'Ik denk niet dat we het nodig hebben, gezien de kwalificatie die we hadden in Bahrein', wordt de meervoudig racewinnaar geciteerd door Marca. 'Je zag hoe spannend het was, dus we hoeven niets te veranderen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws