Hill waarschuwt Mercedes: 'Lijkt erop dat er iets fundamenteels mis is met de auto' Formule 1
Formule 1

Hill waarschuwt Mercedes: 'Lijkt erop dat er iets fundamenteels mis is met de auto'

Hill waarschuwt Mercedes: 'Lijkt erop dat er iets fundamenteels mis is met de auto'

Damon Hill denkt dat Mercedes dit seizoen nog in de problemen gaat komen. De auto presteert niet naar behoren en als dat zo door blijft gaan verwacht de oud-coureur dat Red Bull Racing er weer gemakkelijk met de hoofdprijs vandoor zal gaan. Er lijkt een lastig seizoen aan te komen voor de Duitse renstal, zegt Hill bij Sky Sports.

Tijdens de Grand Prix van Bahrein werd het pijnlijk duidelijk dat Red Bull ver boven de rest van het veld uitsteekt. Met name voor Mercedes was het lastig. Na een lastig seizoen in 2022 was het team vastberaden om dit seizoen meteen goed uit de startblokken te komen, maar daarentegen realiseren ze zich nu juist dat de auto weer niet naar behoren presteert.

Volgens oud-coureur Damon Hill heeft Mercedes de verkeerde weg ingeslagen met het concept van de auto. Teambaas Toto Wolff gaf ook al aan na de kwalificatie op zaterdag dat het voor Mercedes onmogelijk wordt met deze auto om bij Red Bull in de buurt te komen. Dit standpunt werd alleen maar verder benadrukt tijdens de race op zondag, waar Max Verstappen soeverein naar de winst reed en zijn teamgenoot Sergio Pérez ook niet in te halen was.

Hill: 'Budgetcap maakt het lastig voor Mercedes'

Het wordt nu nog lastig voor Mercedes om echt grote aanpassingen te doen aan de W14. Volgens Hill is het met de huidige budgetcap regels niet mogelijk om veel aan te passen. 'Ze kunnen nu niet meer terug naar de fabriek en een hele nieuwe auto bouwen', zegt de wereldkampioen uit 1996. 'Dat zou ook betekenen dat er fundamenteel iets mis is met de auto en ze het huidige concept los zouden laten.'

Mercedes heeft al eerder aangegeven dat ze niet de 'Red Bull-concepten' wilden volgen, wat de meeste andere teams op de grid wel hebben gedaan. 'Misschien gaan ze wel gewoon door met hun huidige concept', zegt Hill, maar hij is er wel sceptisch over. 'Misschien bewijzen ze wel dat ik ongelijk heb, maar ik denk echt dat het aan het concept van de auto ligt.'

Hill: 'Verschil in niveau is koude douche voor gehele grid'

Toch hebben de Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en George Russell nog goede resultaten geboekt. Ook in het 'rampjaar van 2022', zoals teambaas Wolff het vaak bestempelde, hebben de coureurs zoveel mogelijk punten gesprokkeld. Of het genoeg is om dit jaar de strijd aan te gaan met de top moet nog blijken, maar Hill verwacht er niet te veel van.

'Je kan zo'n goede coureur zijn als je wil, maar als de auto niets levert, dan heb je er niks aan', benadrukt de oud-coureur. 'Je hebt meerdere dingen nodig om aan de top van het klassement te komen. Red Bull heeft dat wel en Mercedes laat dat tot nu toe afweten.' Red Bull-teambaas Christian Horner sprak nog van een 'fantastische' race, maar Hill ziet dat niet zo. 'Er was gewoon geen competitie. Dat is een koude douche voor iedereen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws