Update | Verstappen heeft vervanger voor gebroken trofee overhandigd gekregen van Norris Formule 1
Formule 1

Update | Verstappen heeft vervanger voor gebroken trofee overhandigd gekregen van Norris

Update | Verstappen heeft vervanger voor gebroken trofee overhandigd gekregen van Norris

De gebroken winnaarstrofee van Max Verstappen zal worden vervangen door de makers van de beker. Lando Norris was na de Grand Prix van Hongarije de oorzaak van een klein ongelukje op het podium, nadat hij met zijn champagnefles spoot. De McLaren-coureur schuift de schuld in de schoenen van Verstappen, die niet de lang hoeft te treuren om zijn trofee. De productie van de vervangende beker is namelijk al begonnen.

Tijdens de podiumceremonie waren Verstappen en Norris voor de tweede keer op rij feest aan het vieren. De coureur van McLaren heeft daarbij een traditie dat hij zijn champagnefles als een fontein laat spuiten door deze zo hard mogelijk tegen het podium te tikken. De actie van de jonge Brit was succesvol te noemen, maar toch sneuvelde er iets. De winnaarstrofee van Verstappen viel namelijk van het hoogste podium en brak na impact met de grond.

Na het incident werd gelijk duidelijk dat het een duur grapje was van Norris, die de schuld overigens niet op zich wilde nemen. 'Max plaatste het gewoon te dicht bij de rand. De trofee viel om, denk ik. Niet mijn probleem. Het is zijn probleem', grapte de McLaren-coureur tijdens de persconferentie. De bekers voor de Grand Prix van Hongarije worden met de hand gemaakt en dat is een duur proces. De trofee van Verstappen kost namelijk veertigduizend euro.

Vervanger al onderweg voor Verstappen

De bekerkast in Milton Keynes staat natuurlijk overvol na de afgelopen twee seizoenen en de dominantie van Sebastian Vettel, maar Red Bull Racing heeft geluk. De trofee van Verstappen zal namelijk opnieuw worden gemaakt en men is al begonnen met het maken van de beker. De CEO van Herendi, Attila Simon, vindt de schade aan de beker jammer, maar vanwege de levenslange garantie voor vervanging zal de regerend wereldkampioen spoedig een nieuwe beker ontvangen.

Update 16:15u (29/08) | Verstappen heeft vervanger voor gebroken trofee overhandigd gekregen van Norris

Max Verstappen heeft de vervanger voor de gebroken trofee voor zijn overwinning van de Grand Prix van Hongarije al binnen. Lando Norris kwam de beker hoogstpersoonlijk overhandigen, nadat hij de veroorzaker was van de schade. Ook de makers van de bokaal kwamen langs bij Verstappen in Monaco om nog op de foto te gaan met de winnaar van de Grand Prix. De schade wordt, als we het briefje in de handen van Norris mogen geloven, verhaald op de coureur van McLaren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws