Vowles legt schuld van crash niet bij Sargeant: auto verloor hydraulische druk Formule 1
Formule 1

Vowles legt schuld van crash niet bij Sargeant: auto verloor hydraulische druk

Vowles legt schuld van crash niet bij Sargeant: auto verloor hydraulische druk

James Vowles legt de schuld van de tweede crash van Logan Sargeant niet bij de coureur neer. De teambaas van Williams geeft aan dat de auto hydraulische druk verloor nadat de rijder over de kerb bij bocht 8 reed. Sargeant was zelf redelijk ontgoocheld na de Grand Prix van Nederland. De coureur van Williams stelt namelijk dat hij het gehele weekend over die kerb reed.

Sargeant viel dit weekend zowel tijdens de kwalificatiesessie als tijdens de race uit. Waar de crash op zaterdag nog zijn schuld was, leek de coureur niets te kunnen doen aan het incident tijdens de race. De coureur reed over de kerb bij bocht 8 en kon daarna niet meer sturen. 'Het was niet de eerste keer in de race, we kunnen minstens drie of vier rondes ervoor vinden waarin hij ook over die kerb reed', zegt teambaas Vowles tegenover Motorsport.com. 'Op dit specifieke punt was er een vrij grote piek van load door de vloer, en dat leidt tot een situatie waarbij de auto alle hydraulische druk verliest.'

Hierdoor schoot de Williams-coureur rechtdoor de muur in. Wanneer een Formule 1-bolide hydraulische druk verliest, vallen de power steering en enkele andere functies weg. Sargeant dacht zelf dat er iets afbrak bij het rechtervoorwiel, maar dat was niet het geval. Toch ziet Vowles de Amerikaan absoluut niet als schuldige als het op crash aankomt. 'In de eerste milliseconden die volgen, kan je daar absoluut niet op reageren', is de conclusie van de Williams-teambaas.

Sargeant ontgoocheld: 'Ik heb die kerb het hele weekend gebruikt'

Sargeant was na zijn crash duidelijk teleurgesteld. De coureur zocht niet direct het team op, maar de coureur ging op een klapstoeltje zitten om de race naast de baan verder te kijken. Na afloop van de race reageerde Sargeant redelijk ontgoocheld. 'Ik weet niet precies waarom dat is gebeurd. Ik heb die kerb het hele weekend gebruikt, eerlijk gezegd. En het was niet alsof ik er belachelijk hard overheen ging. Maar ik heb hem zeker gedurende het hele weekend gebruikt. Het was altijd in orde, dus ik weet het niet zeker. Het is teleurstellend voor het team, weer een beschadigde auto', aldus de Amerikaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws