Updatefestijn in Spanje: wat brengen de topteams aan nieuwe onderdelen mee? Formule 1
Formule 1

Updatefestijn in Spanje: wat brengen de topteams aan nieuwe onderdelen mee?

Updatefestijn in Spanje: wat brengen de topteams aan nieuwe onderdelen mee?

Het Circuit de Barcelona-Catalunya vormt altijd een belangrijke graadmeter voor hoe de verschillende teams ervoor staan. Door de sterk van elkaar verschillende sectoren en allerlei typen bochten, worden vaak nieuwe onderdelen meegebracht voor de Spaanse GP. Ook dit jaar brengen veel teams weer nieuwe onderdelen mee en F1Maximaal heeft de innovaties per team voor je op een rij gezet.

1. Red Bull Racing

De leiders in het kampioenschap hebben enkele updates meegebracht naar Spanje, al gaat het hier niet om een groots pakket aan innovaties. Er zijn wat veranderingen doorgevoerd aan de randen om de luchtstromen richting de verschillende oppervlakken te beïnvloeden. Daarnaast heeft het team nog het profiel van de diffuser aangepast, daar zit nu wat meer curve in. Dit zijn vrij kleine aanpassingen die een kleine verbetering kunnen veroorzaken, maar ook Red Bull heeft niet de verwachting hier grote stappen mee te zetten.

2. Mercedes

Bij Mercedes zijn de grootste updates vorige week al geïntroduceerd. Hoewel Monaco niet de ideale testlocatie is, hebben de Duitsers al wel wat data kunnen verzamelen en analyseren. Hier in Spanje moet verder blijken of de updates het gewenste effect hebben. Naast de grotere updates van het afgelopen raceweekend, heeft Mercedes ook dit weekend enkele innovaties meegebracht. Bij de spiegel is een vinnetje weggehaald en het profiel van de zijkant van de diffuser is aangepast om de luchtstromen te optimaliseren. Ook bij Mercedes zijn de aanpassingen van dit weekend niet groot, al zal het wel spannend zijn of de updates van Monaco goed blijken te werken.

3. Ferrari

Bij Ferrari zijn de verwachtingen wat hoger gespannen als het gaat om de updates. Dit is het pakket dat eigenlijk voor later in het jaar gepland stond, maar door de tegenvallende prestaties naar voren is gehaald. De achtervleugel is aangepast, de sidepods zijn flink veranderd en ook de vloer is vrijwel helemaal nieuw. De verschillende aanpassingen hangen natuurlijk nauw samen en zo zijn er over het gehele bodywork kleine veranderingen te zien, maar vooral de vloer en de nieuwe sidepods vallen op. De Italianen zullen hopen en nauwgezet toekijken of de updates ook daadwerkelijk een stap voorwaarts betekenen.

4. Aston Martin

In het lijstje van topteams mag Aston Martin dit seizoen niet ontbreken. Voor de Spaanse GP zijn updates aan de voorvleugel, neus, achtervleugel en beam wing doorgevoerd. Ook hier gaat het meer om wat kleinere tweaks en zal ook Aston Martin geen reuzenstap voorwaarts zetten dit weekend. Maar ook de optimalisatie van het materiaal door dit soort kleine updates levert tijdswinst op.

Verstappen de afgetekende favoriet voor GP Spanje!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws