Buxton komt superlatieven tekort voor 'bandenfluisteraar' Verstappen: 'Hij was nooit in gevaar' Opinie
Opinie

Buxton komt superlatieven tekort voor 'bandenfluisteraar' Verstappen: 'Hij was nooit in gevaar'

Buxton komt superlatieven tekort voor 'bandenfluisteraar' Verstappen: 'Hij was nooit in gevaar'

Will Buxton blikt in de aanloop naar de Grand Prix van Spanje nog eens terug op de prestatie van Max Verstappen in Monaco. De verslaggever van F1TV spreekt van een bizar optreden. De Red Bull Racing-coureur blijft hem nog steeds verbazen en met name de manier waarop de Nederlander de mediumband in de straten van Monaco wist te managen maakte veel indruk op Buxton.

'Het was een bizarre prestatie', spreekt Buxton in Weekend Warm-up lovende woorden over het optreden van Verstappen in Monaco. 'We zagen iets soortgelijks in Miami en in Monaco zagen we het weer. Verstappen blijft maar nieuwe standaarden zetten en de kwaliteit om goed met de banden om te gaan is echt zijn ding geworden. Hij kan behoorlijk goed voor zijn banden zorgen, terwijl hij de snelste rondetijd maar blijft verbeteren.'

Buxton zag Verstappen dan ook comfortabel naar de overwinning rijden. 'Hij was in Monaco nooit in gevaar. Hij leek zo kalm op die banden en Aston Martin ging ervan uit dat hij wel naar binnen moest komen voordat de regen naar beneden kwam. Het was niet mogelijk om die banden heel te houden en toch deed hij dat. Het was een uitmuntend optreden en dat bracht hem uiteindelijk ook de zege in het prinsdom. Een verbazingwekkende prestatie van hem', aldus de verslaggever van F1TV.

Red Bull kan alle races winnen in 2023

Verstappen liet donderdag weten dat Red Bull in staat is om dit seizoen alle races te winnen en dat is in de geschiedenis van de Formule 1 nog geen enkel team gelukt. 'Hij gelooft dat het team dat kan. Hij zegt niet dat ze dat ook daadwerkelijk gaan doen, maar hij gelooft wel dat het mogelijk is. Het is nog nooit voorgekomen', zegt Buxton die meteen terug moeten denken aan 2016. Toen domineerde Mercedes de Formule 1, maar toen vlogen Lewis Hamilton en Nico Rosberg er uitgerekend in Barcelona met zijn tweeën vanaf. 'Zij bevonden zich in vergelijkbare positie als die waarin Red Bull nu verkeert. Ze waren dominant en beide coureurs leidden het kampioenschap, maar ze kwamen hier met elkaar in aanraking. En wie won er toen? Een zekere Verstappen.'

Verstappen de afgetekende favoriet voor GP Spanje!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws