Van de Grint: 'Als Verstappen geen kampioen wordt, is dit feest alweer vergeten' Formule 1
Formule 1

Van de Grint: 'Als Verstappen geen kampioen wordt, is dit feest alweer vergeten'

Van de Grint: 'Als Verstappen geen kampioen wordt, is dit feest alweer vergeten'

Kees van de Grint zag een nuchtere en bescheiden Max Verstappen na zijn overwinning op de Grand Prix van Nederland, maar die houding is volgens de bandenexpert simpel te verklaren. Volgens Van de Grint zit Verstappen met zijn hoofd vooral bij het kampioenschap en is de race op Zandvoort slechts een plaatje in het geheel.

Van de Grint zag een sublieme Verstappen afgelopen weekend. 'Max was natuurlijk superieur. Hij heeft gespeeld met Hamilton, die overigens ook steengoed was. Max was één met zijn auto en de RB16B leek ook echt gemaakt te zijn om snelle rondetijden neer te zetten op Zandvoort. Max pakte zoveel tijdwinst in bepaalde bochten dat hij wist te compenseren voor de sterke Mercedes-auto. Daarnaast heeft hij geen fout gemaakt, dus hij heerste op de baan', aldus de voormalig Formule 1-werknemer van Bridgestone in de Formule 1.

Circuit Zandvoort was krap, maar niet minderwaardig

Op Zandvoort was het lastig inhalen, maar dat maakt het circuit voor Van de Grint niet minder waardig of spectaculair. 'Dit circuit was echt een uitdaging voor de rijder, maar tegelijkertijd had je ook wel echt een goede auto nodig om door alle technische gedeeltes te rijden. Een slechte auto maakte je op zondag compleet kansloos. Als het pakket niet in orde was, konden coureurs niet imponeren en daarom zetten Red Bull en Mercedes de andere teams al snel op een ronde achterstand.'

Wat opviel is dat Verstappen, gezien de ambiance en de gelegenheid, vrij rustig bleef na zijn overwinning op Circuit Zandvoort. 'Voor Max was er niet zoveel euforie, want er is bij de familie Verstappen maar één doel: wereldkampioen worden', legt Van de Grint uit in de nieuwste aflevering van Slipstream. 'Als je dat aan het einde van het jaar niet wordt, dan is al deze glorie en dit oranjefeest bij wijze van spreken vergeten. Daarom is Max zo nuchter en dat siert hem ook. Hij weet wat voor een zware taak voor hem ligt en dus reageert hij zo.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws