Van karaoke naar Radio Red Bull: 'Ik vroeg Jos wat Max zijn favoriete nummer is' Formule 1
Formule 1

Van karaoke naar Radio Red Bull: 'Ik vroeg Jos wat Max zijn favoriete nummer is'

Van karaoke naar Radio Red Bull: 'Ik vroeg Jos wat Max zijn favoriete nummer is'

Max Verstappen heeft opnieuw een record gebroken dit weekend, en dit werd gevierd met wat Christian Horner 'Radio Red Bull' noemde. De teambaas van Red Bull Racing speelde na Verstappens zeventiende overwinning dit seizoen het nummer 'Green Green Grass of Home' van Tom Jones via de boordradio van Verstappen af. Maar waarom koos hij specifiek dit lied?

Verstappen heeft met zijn overwinning in Brazilië opnieuw een record verbroken. Met zijn zeventiende zege dit seizoen heeft hij nu minimaal 77,27 procent van de races dit seizoen gewonnen. Het vorige record stond op naam van Alberto Ascari, die in het 1952-seizoen 75 procent van de races won door zes van de acht Grands Prix te winnen.

Om dit record te vieren, speelde Horner het nummer van Tom Jones aan het einde van de wedstrijd via de boordradio. Maar hoe kwam de teambaas van Red Bull bij dit nummer? 'We hebben onlangs iets nieuws over Max geleerd', begint Horner tegenover internationale media. 'Namelijk dat tijdens een rit naar huis van een kartrace zijn vader steeds dezelfde nummers van Tom Jones draaide. Daarom zette ik 'Green Green Grass of Home' op. Het was Radio Red Bull', vervolgt hij.

Karaoke bij Red Bull

Horner kreeg dit nieuwe weetje over Verstappen van Jos Verstappen, de vader van de Nederlander. 'Jos vertelde het me in Qatar', onthult de teambaas. In Qatar vierde Red Bull dat Verstappen voor de derde keer op rij het wereldkampioenschap had gewonnen. Paul Smith, hoofd communicatie van het team, bracht zijn gitaar mee en dit leidde tot een heuse karaokeavond.

'Ik vroeg Jos wat Max zijn favoriete nummer is, zodat ik aan Paul kon vragen of hij dat voor ons kon spelen. Het antwoord was 'Green Green Grass of Home' van Tom Jones', legt Horner verder uit. De teambaas had deze muzieksmaak echter niet verwacht van Verstappen. 'Ik ging ervan uit dat Max graag naar Ed Sheeran of iets anders hedendaags luisterde, en natuurlijk naar de Spice Girls (Horner is getrouwd met één van de Spice Girls, namelijk Geri Halliwell, red.). Maar dat bleek niet het geval te zijn, het blijkt Tom Jones te zijn', aldus Horner.

Geen carrièreswitch voor Verstappen

Verstappen reageerde lachend toen hij het liedje via zijn boordradio hoorde. 'Ik ben geen goede zanger', zei hij, waarna hij toch begon mee te zingen. De race-ingenieur van Verstappen maakte een grapje dat de Nederlander het beter kon houden bij racen in plaats van zingen. 'Ik denk dat ik daar iets beter in ben!', antwoordde Verstappen instemmend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws