Hamilton heeft geen positieve blik meer op de toekomst: 'Red Bull staat zo ver vooraan' Formule 1
Formule 1

Hamilton heeft geen positieve blik meer op de toekomst: 'Red Bull staat zo ver vooraan'

Hamilton heeft geen positieve blik meer op de toekomst: 'Red Bull staat zo ver vooraan'

Lewis Hamilton beleefde een teleurstellend weekend in Brazilië tijdens de Grand Prix van São Paulo. Zowel op zaterdag als zondag slaagde de zevenvoudig wereldkampioen er niet in om de gewenste performance uit zijn auto te halen. De Brit vreest dat Mercedes voorlopig niet in de buurt zal komen van Red Bull Racing.

'Ik wist dat we een zware dag zouden hebben', gaf Hamilton eerlijk toe tegen internationale media. Omdat het een sprintraceweekend was, werden alle auto's na de eerste vrije training in parc fermé gezet, waardoor Mercedes geen aanpassingen aan de auto kon doen tussen zaterdag en zondag.

Problemen met de banden

Het grootste probleem waar Hamilton mee te maken had, was de bandendegradatie. 'Op zaterdag zakte ik gewoon volledig door mijn banden heen en had ik een onverwacht gebrek aan snelheid', legde hij uit. 'Ik denk dat ik tijdens de hoofdrace beter reed, in de zin dat ik tenminste mijn banden kon sparen, maar we waren gewoon traag', voegde de zevenvoudig wereldkampioen kritisch toe.

Naast de problemen met de banden ondervond de Mercedes-coureur nog andere complicaties. 'Niet alleen raakten de banden voortdurend oververhit, maar we waren ook traag op de rechte stukken en hadden geen grip in de bochten', lichtte de Brit toe. 'Uiteindelijk is het op dit moment een stap achteruit', voegde hij eraan toe.

Gevecht met Red Bull ver weg

Hamilton realiseert zich dat er momenteel weinig aan te doen is. 'Uiteindelijk kan ik alleen proberen optimistisch te blijven', zei hij. De Mercedes-coureur is van mening dat hij voorlopig geen gelijke strijd kan leveren met Red Bull. 'Ik denk dat de Red Bull zo ver voor ons ligt dat ze de komende jaren waarschijnlijk erg sterk zullen zijn', voegde hij eraan toe.

De zevenvoudig wereldkampioen wil zich nu richten op de toekomst. 'Als team zullen we samenkomen en proberen verder te gaan', vertelde hij. 'Er zal deze week veel worden geanalyseerd na dit weekend. Ik ben er zeker van dat er zaken zullen zijn zoals: misschien hadden we dit beter kunnen doen. Ik denk echter nog steeds dat de auto om de een of andere reden hier gewoon niet werkte, en dat het is zoals het is', aldus Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws