Vanaf Spanje rijden coureurs met nieuwe camera's en beeld belooft spectaculair te zijn Formule 1
Formule 1

Vanaf Spanje rijden coureurs met nieuwe camera's en beeld belooft spectaculair te zijn

Vanaf Spanje rijden coureurs met nieuwe camera's en beeld belooft spectaculair te zijn

Vanaf de Grand Prix van Spanje kunnen Formule 1-fans vanuit een nieuwe hoek de race beleven. De F1 Comission heeft eerder deze week een voorstel goedgekeurd voor een camera die naar achteren gericht is en dus in Barcelona geïntroduceerd zal worden. ‘We moesten om wat problemen heen werken’, zegt Dean Locke tegen Motorsport.com over het ontwikkelingsproces.

Momenteel zijn er verschillende cameraposities van waaruit de fans de race kunnen volgen, waaronder zelfs camera’s in de helm van de coureurs. De camera die nu gebruikt wordt voor het in beeld brengen van achtervolgers zit midden op de auto, naast de cockpit, waardoor het zicht niet optimaal is. Deze nieuwe camera zal echter een uniek perspectief bieden van de achtervolgende auto’s, omdat het een stuk verder naar achteren geplaatst is dan de huidige camera. Met deze nieuwe positie op de wagen wordt het zicht niet meer belemmerd en zal het beeld extra spectaculair zijn als de auto’s dicht op elkaar rijden.

Beelden vergelijkbaar met die van Porsche Supercup

Eerder dit jaar gaf Locke, de mediadirecteur van de Formule 1, al een idee van hoe de nieuwe camera de beleving zal verbeteren. ‘Onze vorige achteruitkijkcamera is goed, maar het zit in het midden van de bolide’, vertelde hij destijds. ‘Je krijgt niet dezelfde beleving als bij de Porsche Supercup, waar de camera in het achterlicht zit en je ziet hoe dicht de auto’s echt op elkaar zitten’, vervolgt Locke. Vanaf eind juni zal dit dus wel mogelijk zijn in de Formule 1.

De Formule 1 werkte voor de ontwikkeling van de camera samen met Aston Martin en de FIA. Het beeld was spectaculair, maar de positie helemaal aan de achterkant van de auto zorgde wel voor wat problemen. ‘Het was geweldig, maar de afstand tot de verwerkingseenheid was vier meter’, geeft Locke aan. ‘Op zo’n kabel kun je nogal wat last krijgen van storingen, dus we moesten om wat problemen heen werken.’ Nadat die technische problemen opgelost waren, moest er dus nog goedkeuring komen van de FIA, die deze week dus groen licht gaf. Vanaf de Grand Prix van Spanje zullen de fans dus zelf kunnen oordelen of de beelden echt zo spectaculair zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws