Besluit over nieuw puntensysteem uitgesteld: verdere analyse van wijzigingen nodig Formule 1
Formule 1

Besluit over nieuw puntensysteem uitgesteld: verdere analyse van wijzigingen nodig

Besluit over nieuw puntensysteem uitgesteld: verdere analyse van wijzigingen nodig

Op 25 april kwamen de FIA, de Formule 1 en alle teams samen voor de vergadering van de Formula 1 Commission. Een belangrijk punt op de agenda was de voorgestelde wijziging van het puntensysteem. De teams in het middenveld stelden onlangs voor om de puntentelling in de Formule 1 uit te breiden naar de top twaalf. Helaas kwamen de partijen tijdens de vergadering niet tot een definitief besluit, meldt Motorsport.com.

Het voorstel voor het herziene puntensysteem houdt in dat de puntentelling vanaf de achtste plaats aangepast wordt zodat de coureur op de twaalfde plaats één punt verdient. De middenveld-teams kwamen met het voorstel nadat het verschil tussen de top vijf beste teams en top vijf laagstscorende teams dit seizoen erg groot is geworden. Om aangenomen te worden, had het voorstel de steun van minstens vijf teams moeten krijgen.

Meer tijd nodig

In de afgelopen tijd uitten meerdere coureurs zich over het voorstel. Alpine-coureur Esteban Ocon was gematigd enthousiast en noemde het voorstel 'een pleister op een diepe wond'. Haas-coureur Kevin Magnussen zag de verandering wel zitten aangezien het volgens hem soms 'nutteloos' voelt om deel te nemen aan een race in de wetenschap dat je geen punten gaat behalen. Red Bull Racing-teambaas Christian Horner en Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur gaven aan onpartijdig te zijn aangezien de maatregel geen invloed zou hebben op hun teams.

Ondanks de uitgesproken meningen van de afgelopen tijd werd tijdens de vergadering vastgesteld dat er meer tijd nodig is om de implicaties van de verandering te analyseren. Een van de redenen voor het besluit is dat er nog voldoende tijd is voordat de nieuwe sportreglementen van kracht worden in 2025. Het onderwerp staat nu op de agenda voor de volgende vergadering van de Formula 1 Commission in juli.

Volgens het huidige puntensysteem worden er alleen punten uitgedeeld aan coureurs en teams die in de top tien weten te finishen tijdens een Grand Prix. Tot zover weten met name Red Bull, Mercedes, Ferrari, McLaren, en Aston Martin deze punten te halen. De kans dat hier verandering in komt dit seizoen lijkt klein. Dat betekent dat teams als Haas, Williams, Sauber, Alpine, en VCARB dit jaar het gevecht met elkaar aangaan zonder daarvoor te worden beloond. Op dit moment hebben Williams, Alpine, en Sauber nog geen enkel punt gehaald dit seizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws