Bottas lijkt te zijn vergeten dat hij niet in een Mercedes rijdt: 'Het voelt goed' Formule 1
Formule 1

Bottas lijkt te zijn vergeten dat hij niet in een Mercedes rijdt: 'Het voelt goed'

Bottas lijkt te zijn vergeten dat hij niet in een Mercedes rijdt: 'Het voelt goed'

Valtteri Bottas is erg tevreden met zijn kwalificatie. De Fin kwalificeerde zich als zesde, voor de Ferrari van Charles Leclerc. Met de vierde plaats in Q1 en de derde plaats na de eerste run in Q2 lijkt het alsof Bottas even was vergeten dat hij niet in een Mercedes rijdt. Met dat team behaalde hij vorig jaar pole op het circuit en werd hij tweede in 2017.

De Alfa Romeo-coureur heeft in de laatste elf races geen enkel punt behaald en is dus erg blij met zijn kwalificatie, want punten lijken nu voor het grijpen te liggen voor de race. 'Het is een tijdje geleden dat we zo'n resultaat hadden in de kwalificatie en ik denk dat het heel opbeurend is voor het hele team', begint Bottas bij Sky Sports F1.

De Finse coureur had bij het ingaan van de kwalificatie al een goed gevoel. 'We presteren goed sinds het begin van het weekend en we hebben die prestatie vanaf de eerste training kunnen voortzetten', legt hij uit. Veel coureurs hebben het weekend in Mexico last van glijden, maar Bottas geeft aan dat hij het circuit fijn vindt rijden. 'Gezien de hoogte en het gladde oppervlak, voelt het eigenlijk goed.'

Bottas: 'We lijken rond de zesde of zevende plaats te zitten'

Ook zijn C42 voelt goed aan. 'Het is op een bepaalde manier een vrij gemakkelijke auto om te rijden, de kerbs zijn goed te doen en sinds de eerste training had ik gewoon goed vertrouwen. We zijn begonnen met de juiste set-up, daarna hebben we alleen aan het scherpstellen van de auto gewerkt en vanaf de eerste vrije training alles opgebouwd.'

Bottas verwacht dan ook dat het mogelijk is om in Mexico eindelijk weer punten te pakken. 'Op basis van alle runs die we hebben gedaan, weinig brandstof, veel brandstof, lijken we rond de zesde of zevende plaats te zitten, dus ik hoop dat zondag een goede dag is, want we hebben wat punten nodig', eindigt de Fin. Hiermee doelt hij op het constructeurskampioenschap, want Alfa Romeo staat momenteel op de zesde plaats, met nog maar drie punten voor op Aston Martin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws