Vasseur heeft Red Bull in het vizier: 'We gaan een agressieve aanpak hanteren' Formule 1
Formule 1

Vasseur heeft Red Bull in het vizier: 'We gaan een agressieve aanpak hanteren'

Vasseur heeft Red Bull in het vizier: 'We gaan een agressieve aanpak hanteren'

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur geeft aan dat Ferrari van plan is om een agressieve aanpak te hanteren om druk uit te oefenen op Red Bull Racing. Ferrari sloot in beide openingsraces aan op het podium, maar de hoogste trede was nog buiten bereik. In Australië hoopt de Italiaanse renstal een stap vooruit te maken.

Ferrari kende een positievere start van het jaar dan in 2023, en opende het seizoen met twee podiums. Charles Leclerc had wat remproblemen in Bahrein en Carlos Sainz kon in Jeddah niet rijden vanwege een blindedarmontsteking, maar alsnog wisten ze er twee derde plekken uit te slepen. Het lijkt er voorlopig op dat Ferrari aansluit achter Red Bull, en dat ze Mercedes de baas is. Of dat echt zo is, is vanzelfsprekend nog te vroeg om te bepalen. Het zorgt er in ieder geval wel op dat Vasseur strijdvaardig het raceweekend in Australië ingaat.

'Na een druk begin van het seizoen met opeenvolgende races in Bahrein en Saoedi-Arabië, hebben we nu de langste reis van het jaar naar Australië gemaakt', begint Vasseur in een preview van het team. 'Het Albert Park Circuit is een favoriet bij de coureurs en waar Ferrari altijd veel steun heeft genoten. We zijn van plan een agressieve aanpak te hanteren met als doel druk uit te oefenen op het team dat de eerste twee races heeft gewonnen.' En dat kan natuurlijk maar één team zijn: Red Bull.

Tekst gaat verder onder de foto.

Vasseur heeft Red Bull in het vizier: 'We gaan een agressieve aanpak hanteren'
Leclerc pakte in Jeddah een podium, nadat Sainz dat in Bahrein deed. (Foto: Ferrari F1 Media)

'We verwachten een vergelijkbare rangorde als in Jeddah'

In Jeddah zat het veld al iets dichter bij elkaar tijdens de race dan in Bahrein. Hoe dan ook had Sergio Pérez, die voor Leclerc reed, alsnog meer dan tien seconden voorsprong op de Monegask. 'We verwachten dat we vooraan zullen staan op dit circuit. De rangorde zal ongeveer gelijk zijn als die we in Jeddah hebben gezien', aldus Vasseur.

Ferrari won de Grand Prix van Australië in 2022, maar greep in 2023 naast de punten toen Leclerc in de openingsronde naast de baan terechtkwam, en Sainz een tijdstraf kreeg tijdens de chaotische slotfase van de race. Daardoor eindigde hij twaalfde. De renstal uit Maranello hoopt dit jaar ongetwijfeld op meer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws