Tiende opeenvolgende zege Verstappen staat buiten kijf: 'Red Bull heeft de F1 in haar greep' Formule 1
Formule 1

Tiende opeenvolgende zege Verstappen staat buiten kijf: 'Red Bull heeft de F1 in haar greep'

Tiende opeenvolgende zege Verstappen staat buiten kijf: 'Red Bull heeft de F1 in haar greep'

Auto, Motor, und Sport denkt dat het stratencircuit in Melbourne wat afwisseling kan bieden nadat Red Bull Racing het seizoen dominant heeft geopend. Daarnaast kan het weer ook een rol spelen, aangezien er wat regenbuien op de voorspellingen staan. Hoe dan ook gaat Max Verstappen als favoriet het raceweekend in en kan hij zijn tiende opeenvolgende zegen behalen.

Verstappen en teamgenoot Sergio Pérez finishten twee keer achter elkaar op P1 en P2 en lieten de concurrentie zo ver achter zich. Het waren nog maar de eerste twee races van het jaar, dus wil niemand de conclusie trekken dat Red Bull dit jaar weer dominant is, maar toch wordt het gedaan. 'Red Bull heeft de Formule 1 in zijn greep', schrijft Auto, Motor, und Sport. 'Hoewel slechts twee van de in totaal 24 Grands Prix zijn verreden, lijkt de wereldtitel dit jaar opnieuw alleen via Red Bull en Verstappen te gaan. De concurrentie van Ferrari, Mercedes, McLaren en Aston Martin zal zich moeten inspannen om de dominante partij eventueel een overwinning te kunnen betwisten', gaat het Duitse medium verder.

'Gelukkig biedt de stratenrace op Albert Park nog een hoop afwisseling. Melbourne was vaak het toneel van waanzinnige races. Curieuze raceverlopen en veel spektakel zijn hier eerder regel dan uitzondering.' De vier DRS-zones op het circuit zullen naar verwachting meer actie bieden dan tijdens de eerste twee races van het seizoen. In 2023 besloot de raceleiding de coureurs op vier plekken de achtervleugel te laten openen. Dit moet leiden tot meer gevechten en meer spanning. 'Het weer kan ook een rol spelen dit weekend', vervolgt Auto, Motor und Sport. 'Het weerbericht voorspelt mogelijk enkele buien aan het begin van het raceweekend op vrijdag. In de Australische herfst kan dit zorgen voor verschuivingen in het veld.

Tekst gaat verder onder de foto.

Red Bull heeft de Formule 1 in haar greep: 'Vraag op wie de favoriet is, is al beantwoord'
Pakt Red Bull haar derde één-twee op een rij in Australië? (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Het circuit in Melbourne diende voorheen altijd als de traditionele opener van het nieuwe F1-seizoen. De laatste paar jaren is dat echter niet meer zo, dat privilege ging naar Bahrein. 'Maar zelfs zonder de charme van de seizoensopener is Melbourne altijd een bezoek waard. Hoewel inhalen vaak lastig was, was er vaak veel spektakel. Fouten worden hier zwaar gestraft. De grindbakken zijn diep en de muren staan gevaarlijk dicht bij de baan.' In de afgelopen jaren is er echter veel gedaan om het inhalen te bevorderen. Zo werden de bochten 1, 3, 6, 13 en 15 verbreed, en werd de chicane van bocht 9 en 10 volledig verwijderd. De baan is sinds de renovatie sneller en kent een betere flow.

'Achter Ferrari verwachten we een strijd tussen Mercedes en McLaren'

Hoe het circuit eruitziet en wat voor weer het gaat worden lijkt allemaal niet uit te maken voor Verstappen. 'Verstappen lijkt zoals altijd de favoriet te zijn. Hij heeft negen opeenvolgende zeges, en dus lijkt de vraag naar de favoriet voor de race in Melbourne beantwoord', stelt Auto, Motor, und Sport. 'Achter Red Bull zal Ferrari waarschijnlijk weer op de tweede plaats eindigen. De Italianen hebben zich na de eerste twee races als de tweede kracht weten te vestigen. Mocht Red Bull in de problemen komen, dan moet Ferrari er staan.' Het is alleen nog niet duidelijk of Carlos Sainz achter het stuur zou zitten, al gaf Ferrari aan dat hij in orde is en dat ze wel verwachten dat hij gaat rijden.

'Achter Ferrari verwachten we een strijd tussen McLaren en Mercedes. In Saoedi-Arabië hadden de Britse renstal het betere tempo. Mercedes maakt zich zorgen voor de GP in Australië. De snelle bochten lijken op die van Jeddah. Daar moesten de zilverpijlen de bittere realiteit accepteren dat de W15 in snelle bochten te veel tijd verliest', schrijft het Duitse medium. 'Aston Martin kan in de kwalificatie opnieuw voor een verrassing zorgen, en Haas voert op dit moment de tweede divisie van de Formule 1 aan. De vijf teams in het achterveld strijden om de posities elf tot twintig, als de topteams zonder problemen de race doorkomen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws