Verstappen verwacht uitdagingen in Melbourne: 'Dat zal het wat lastiger maken voor de strategie' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen verwacht uitdagingen in Melbourne: 'Dat zal het wat lastiger maken voor de strategie'

Verstappen verwacht uitdagingen in Melbourne: 'Dat zal het wat lastiger maken voor de strategie'

Max Verstappen kijkt uit naar de Grand Prix van Australië, maar verwacht wel dat de zachtere compound die Pirelli meeneemt naar Melbourne de strategische plannen wat moeilijker zullen maken. De Nederlander hoopt echter de race daardoor wat spannender wordt. Red Bull Racing zal wellicht voor een uitdaging staan qua afstellingen, aangezien een goede balans van topsnelheid en grip belangrijk zal zijn.

Na twee succesvolle weekenden in het Midden-Oosten strijkt Red Bull dit weekend neer in Melbourne voor de derde race van het jaar. Verstappen pakte twee zeges achter elkaar en mocht voorafgaand aan de race ook al de polepositions op zijn naam zetten. Sergio Pérez maakte het één-tweetje van de Oostenrijkse renstal beide keren compleet. Er wordt echter verwacht dat het wat dichter bij elkaar zal zitten in Melbourne, nadat de eerste twee circuits als unieke banen werden beschouwd vanwege de temperaturen, lay-out en bandendegradatie.

'We kijken uit naar de race deze week', trapt Verstappen af in een preview van Red Bull. 'Het is een zeer snel circuit, wat een goede balans van topsnelheid en fatsoenlijke grip in de bochten vereist, dus het draait allemaal om het vinden van die perfecte middenweg', benadrukt de drievoudig wereldkampioen. 'Het asfalt dat recent opnieuw is gelegd heeft het circuit ook veel gladder en leuker gemaakt om te rijden, dus we kijken daar naar uit.' Daarnaast laat Pirelli dit weekend de nieuwe C5-compound debuteren, de zachtste compound die de bandenleverancier produceert. 'Dat zal het wat lastiger maken voor de strategie, maar hopelijk betekent dat ook dat de race wat spannender wordt met meer pitstops.'

Tekst gaat verder onder de foto.

rb20 max verstappen cockpit 2
Verstappen kan zijn tiende zege op een rij in Melbourne pakken. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Is Verstappens grootste uitdaging de jetlag?

Het seizoen is nog lang, maar gezien Verstappens huidige topvorm lijkt de Nederlander niet af te remmen te zijn. Hij voelt zich goed in de RB20, en dat is voor de concurrentie heel onheilspellend. Op dit moment lijkt er niemand te zijn die hem bij kan houden. 'Het wennen aan de jetlag is altijd een uitdaging als we richting het zuiden gaan', zegt de 26-jarige. 'Maar het is altijd fantastisch om in Melbourne te zijn en geweldig om alle gepassioneerde racefans te zien die komen supporten.'

De Grand Prix van Australië 2023 ging de geschiedenisboeken in nadat de race drie keer was geneutraliseerd. Het verloop van de race was erg chaotisch, en veel rijders raakten dan ook betrokken bij crashes. Pérez, die achteraan startte, kon echter profiteren van de chaos. Verstappen was niet af te leiden. Dit weekend kan de Nederlander zijn tiende zege op een rij behalen, dan evenaart hij zijn eigen record van 2023. In Jeddah pakte hij zijn honderdste podium.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws