Vasseur merkt veel van druk op Ferrari: 'Vanuit het hele land en vanuit de pers' Formule 1
Formule 1

Vasseur merkt veel van druk op Ferrari: 'Vanuit het hele land en vanuit de pers'

Vasseur merkt veel van druk op Ferrari: 'Vanuit het hele land en vanuit de pers'

Frédéric Vasseur denkt dat de druk op het team van Ferrari veel groter is dan bij andere renstallen. De kersverse teambaas van de Scuderia ziet dat de renstal de druk van de media en heel Italië met zich meedraagt. De druk zorgt niet voor slapeloze nachten bij Vasseur, maar hij wil de druk wel wegnemen voor zijn werknemers. Alleen op die manier denkt Vasseur dat Ferrari weer een stap vooruit kan gaan zetten.

In zijn eerste maanden als teambaas heeft de Fransman al veel van de druk kunnen ervaren. 'Bij Ferrari heb je de druk vanuit het land en vanuit de pers', geeft Vasseur toe bij Formula1.com. 'Dit is anders in vergelijking met elk ander team, als je naar de situatie van vandaag de dag kijkt.' Zelf heeft de teambaas niet al te veel last van deze druk. 'Het probleem ligt waarschijnlijk meer bij het team zelf, omdat ik wil vermijden dat deze druk op de werknemers wordt gelegd, omdat het volledig contraproductief is.'

Ondanks de druk die het team van Ferrari ervaart, weer Vasseur dat de druk bij andere renstallen net zo hoog kan zijn. De teambaas van de Italiaanse renstal is echter wel van mening dat deze teams met een compleet andere vorm van druk te maken krijgen. 'Ik herinner me perfect het verhaal toen ik aan het begin bij Sauber was, vechtend tegen Manor. Ik denk dat de druk voor Manor veel, veel groter was dan de druk bij Ferrari vandaag, omdat ze voor hun toekomst vochten. Het is altijd relatief.'

Vasseur kijkt niet naar Aston Martin, Mercedes of Red Bull

Vasseur weet dat de criticasters momenteel wel een punt hebben. 'Ik kan niet tevreden zijn met de situatie en ik wil een stap vooruit zetten.' Één van de concurrenten van Ferrari in Bahrein heeft wel een duidelijk stap gezet. Daar wil de teambaas echter niet te veel mee bezig zijn. 'Ik denk dat Aston Martin in Jeddah vorig jaar met beide auto's uit Q1 waren. Het is een enorme stap vooruit en ik wil ze dan ook feliciteren, maar eerlijk gezegd wil ik me niet concentreren op Aston Martin, Mercedes of Red Bull', aldus Vasseur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws