Vasseur over Giovinazzi: 'Hij heeft het voordeel dat hij de auto kent' Formule 1
Formule 1

Vasseur over Giovinazzi: 'Hij heeft het voordeel dat hij de auto kent'

Vasseur over Giovinazzi: 'Hij heeft het voordeel dat hij de auto kent'

Frédéric Vasseur heeft op het moment de touwtjes in handen in het transfercircus van de Formule 1. De Alfa Romeo-teambaas weet in ieder geval al zeker dat Valtteri Bottas volgend seizoen bij het Italiaanse merk gaat racen, maar over het tweede zitje is nog veel onduidelijkheid.

De kans bestaat dat ook Antonio Giovinazzi het veld zal moeten ruimen. De Italiaan geniet flink wat concurrentie uit de Formule 2 en de Formule E in de vorm van Guanyu Zhou en Nyck De Vries. Tegenover de officiële website van de Formule 1 verklaart de Italiaan dat hij niet zo veel bezig is met de toekomst.

'Ik heb nog geen nieuws, nog niks', verklaarde de coureur voorafgaand aan de Grand Prix van Italië. 'Ik weet dat er genoeg geruchten zijn, maar uiteindelijk is het niet mijn beslissing. Ik focus mij gewoon op de prestatie die ik te leveren heb. Ik moet gewoon het best mogelijke resultaat op het circuit voor elkaar boxen.'

Giovinazzi maakt een goede kans

In een eerder interview met Formel1.de liet Vasseur weten dat Giovinazzi wel degelijk kans maakt op een zitje, juist omdat de Italiaan bijzonder consistent is wat zijn racesnelheid betreft. 'We hebben het voordeel dat we niet nu al hoeven te beslissen. Antonio heeft nog een paar races om te laten zien wat hij kan. Maar hij zit in een goede positie, hij maakt deel uit van de familie en doet het goed', legt Vasseur uit.

'Je kan ook stellen dat hij het voordeel heeft dat hij de bolide kent. Uiteindelijk hebben we maar zes of zeven testdagen, waarbij je ook het risico hebt van slecht weer', gaat de teambaas verder. Hij bedoelt daarmee dat er een groter risico zit aan het aannemen van een rookie in de sport. 'Je hebt gewoon maar drie testdagen per coureur, dat is erg weinig', legt de teambaas uit.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws