Binotto ziet Giovinazzi graag in de Formule 1, maar er zijn kapers op de kust Formule 1
Formule 1

Binotto ziet Giovinazzi graag in de Formule 1, maar er zijn kapers op de kust

Binotto ziet Giovinazzi graag in de Formule 1, maar er zijn kapers op de kust

Negentien van de twintig plekken op de F1-grid in 2022 zijn al opgevuld. Het enige stoeltje dat nog over is, is die naast Valtteri Bottas bij Alfa Romeo. Het lijkt erop dat het Antonio Giovinazzi's stoeltje is om te verliezen, want met kapers op de kust moet hij zich bewijzen als hij zijn plek wil behouden. Als het aan Ferrari ligt, rijdt de Italiaan volgend jaar nog in de Formule 1, maar kan de keuze van Alfa Romeo 'niet beïnvloeden'.

Giovinazzi rijdt al sinds 2019 voor het Zwitserse F1-team, maar zijn contract loopt na dit seizoen af. Voorheen had Ferrari nog wel eens invloed op wie er voor Alfa Romeo zou gaan rijden. Hun auto's worden namelijk aangedreven door Ferrari-motoren. Daarnaast is het voor een Italiaans team commercieel gezien ook nog eens goed om een Italiaanse coureur aan boord te hebben. Echter heeft Alfa Romeo nu voor het eerst onafhankelijke keuze over haar coureurs, dit komt door de details van een nieuw gesloten deal die Alfa Romeo met Sauber gemaakt heeft.

Mattia Binotto, teambaas van Ferrari, hoopt wel op een plek op de 2022-grid voor de 27-jarige Italiaan. 'Het zou voor ons goed zijn als hij volgend jaar nog in de Formule 1 rijdt. We geloven bij Ferrari dat hij een goede coureur is en zijn plek verdient', zegt hij in een interview met The Race. Giovinazzi reageerde op de geruchten dat hij zijn stoeltje zou verliezen met twee top 10-kwalificaties in Nederland en Italië. Hij wist echter in geen van die races punten te scoern.

Zhou en Pourchaire mogelijke kandidaten

Naast Giovinazzi heeft Alfa Romeo genoeg opties. Allereerst zou Alpine Academy-coureur Guanyu Zhou de stap naar de Formule 1 kunnen maken. Dat zou twee redenen hebben, met als hoofdreden dat hij zo'n 30 miljoen euro aan sponsorgeld zou kunnen meenemen als hij als eerste Chinees ooit in de Formule 1 terecht komt. Daarnaast is hij ook een zeer getalenteerd coureur, geeft Alfa Romeo teambaas Frederic Vasseur aan. 'Zhou doet het erg goed in F2 en hij staat zeker op ons lijstje. Dat komt niet alleen omdat hij Chinees is, hij doet voorin mee in de Formule 2. Ik denk dat ieder Formule 1-team naar hem kijkt.'

Theo Pourchaire is tevens in de Formule 2 actief. De pas 18-jarige Fransman heeft al races gewonnen in zijn eerste jaar in de Formule 2 en is een Sauber Academy-coureur. 'We moeten Theo de tijd geven om te wennen aan de snelheid. Hij was twee maanden geleden nog zeventien. Hij doet het wel erg goed, met name in Monaco en Silverstone was hij sterk.' Ook heeft de Fransman afgelopen zomer in Hongarije zijn eerste F1-test gehad met Alfa Romeo. Mocht Pourchaire te jong bevonden worden, zou hij nog altijd groot kanshebber zijn op het stoeltje in 2023.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws