Mol bekritiseert Hamilton én Bearman: 'Geweldig? Dat vind ik niet' Opinie
Opinie

Mol bekritiseert Hamilton én Bearman: 'Geweldig? Dat vind ik niet'

Mol bekritiseert Hamilton én Bearman: 'Geweldig? Dat vind ik niet'

Autosportcommentator Olav Mol loopt niet altijd met de meute mee, en dat werd maar weer eens duidelijk in het Race Café van Ziggo Sport, toen de debuutrace van Oliver Bearman besproken werd. Mol loofde juist Ferrari, en niet het 18-jarige talent, en analyseerde daarnaast de prestaties van het eveneens Britse rijdersduo van Mercedes.

In Saoedi-Arabië deden maar liefst vier Britten mee: George Russell, Oliver Bearman, Lando Norris, en Lewis Hamilton eindigden op de plekken zes tot en met negen. Debutant Bearman werd na zijn eerste race met Ferrari met overmacht uitgeroepen tot Driver of the Day, maar de stem van Mol zal hij niet gekregen hebben. 'Als Pérez een halve seconde langzamer is dan Max, is het een pannenkoek, en als Bearman een halve seconde langzamer is dan Leclerc, is het helemaal geweldig? Dat vind ik niet', maakt de autosportcommentator duidelijk.

Mol vindt het niet al te bepalend hierin dat Bearman pas in de derde vrije training in het diepe gegooid werd. 'Als je goed genoeg bent, moet je het ook gewoon doen, dus ik vind dat niet', herhaalt Mol, die vooral vindt dat Ferrari een pluim verdient. 'Goed van Ferrari dat ze hem op de zachte banden lieten starten, zodat hij net een tandje meer grip zou hebben. Dat hebben ze heel slim gedaan. Ze waren gewoon aan het wachten op de Safety Car, en daarna konden ze de race uitrijden op de harde banden.'

Vervolgens verschoof de aandacht naar racewinnaar Max Verstappen, die een tiende tekort kwam voor de snelste ronde in de race, ondanks een poging in de slotronde. 'Het was ook zijn snelste raceronde, dus hij heeft het wel geprobeerd. Als de banden niet in de sweet spot zitten, dan kun je het maximale er niet uithalen. Er zijn te weinig langzame bochten hier, waar hij tijd kan pakken', denkt Mol.

Hamilton ziet af bij Mercedes

Bij Mercedes was Hamilton in 2023 nog de duidelijke kopman, maar de recordkampioen staat in 2023 al 2-0 achter in de kwalificaties, en in de races gaat het niet veel beter. 'Hamilton is al vijf wedstrijden op rij niet meer in de top zes geëindigd. Dat is pijnlijk', vindt Mol. 'Ik denk dat hij al meer dan wij denken, niet meer altijd overal bij betrokken wordt. George Russell zit er wel voor', wijst de commentator aan. Russell staat inmiddels op achttien punten, terwijl Hamilton er pas acht verzameld heeft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws