Vasseur verwijt Leclerc en Sainz het 'verliezen van de controle over de situatie bij de start' Formule 1
Formule 1

Vasseur verwijt Leclerc en Sainz het 'verliezen van de controle over de situatie bij de start'

Vasseur verwijt Leclerc en Sainz het 'verliezen van de controle over de situatie bij de start'

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur is totaal niet te spreken over de start van zijn rijdersduo tijdens de Grand Prix van Mexico 2023 omdat iedereen een slipstream kreeg. Volgens Vasseur verloren ze de controle over de situatie en daardoor kwamen Charles Leclerc en Carlos Sainz in een moeilijke positie terecht met beide Red Bull Racing-coureurs. Ook was de harde band na de tweede herstart een slechte keus.

Leclerc en Sainz begonnen de Grand Prix op de eerste startrij, maar in de eerste bocht verloor Leclerc direct al de leiding aan Max Verstappen. De Monegask zat tussen Sergio Pérez en Verstappen in en kon geen kant op, waardoor hij in aanraking kwam met de Mexicaan. Toen was Pérez' race definitief voorbij. 'Ik ben niet tevreden met de start van mijn coureurs vandaag. De start was niet goed, we gaven iedereen de slipstream, en verloren volledig de controle over de situatie', zegt Vasseur bij Sky Sports.

'Dit bracht Carlos en Charles in een moeilijke positie met beide Red Bulls. Checo en Charles raakten elkaar en we verloren een stuk van de voorkant', somt de Fransman op. De schade van Leclerc was niet noemenswaardig genoeg om hem naar binnen te halen voor een nieuwe voorvleugel. 'Als we naar de eerste stint kijken, was het tempo erg goed ondanks de schade aan Charles' voorvleugel, omdat de mediumbanden beter waren. Echter, we verloren veel bij de tweede herstart met de harde band, we waren voorzichtiger gezien het feit dat er nog veel ronden te gaan waren.'

Vasseur: 'We hadden alleen nog gebruikte mediums'

Toen de race halverwege stilgelegd werd vanwege de crash van Kevin Magnussen kreeg Ferrari in feite een gratis pitstop, maar veel hielp het niet. 'We hadden geen nieuwe set mediumbanden voor de tweede herstart - we hadden een set mediumbanden die gebruikt waren in de kwalificatie, maar die waren wat aan de limiet, dus kozen we voor de harde band', legt Vasseur uit.

'Ik denk dat de balans op de mediumbanden niet ideaal was, maar dat die bandensoort wel beter was voor de auto. We konden de voorsprong managen zonder snelheid te verliezen.' Op de harde band verloor Ferrari juist wel snelheid, wat hun race de das omdeed. 'In Brazilië zullen we opnieuw proberen ons best te doen met een goede prestatie in de kwalificatie en een verbetering in de race. Vandaag kan ons eindresultaat echter niet worden omschreven als dramatisch.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws