Sainz reed in twee verschillende auto's: 'We moeten uitzoeken wat tijdens de race misgaat' Formule 1
Formule 1

Sainz reed in twee verschillende auto's: 'We moeten uitzoeken wat tijdens de race misgaat'

Sainz reed in twee verschillende auto's: 'We moeten uitzoeken wat tijdens de race misgaat'

Carlos Sainz geeft aan dat het raceweekend in Mexico opnieuw blootlegt dat Ferrari een goede auto heeft op zaterdag, maar dat het op zondag te vaak misgaat. Volgens de Spanjaard was P3 en P4 het maximaal haalbare voor het Ferrari-duo. Sainz hoopt dat Las Vegas en Abu Dhabi meer hun kant op zullen vallen.

Sainz had het hele weekend al geen lekker gevoel in de auto, al ging het tijdens Q3 op zaterdag in een keer stukken beter. Ferrari was nergens te bekennen tot aan de laatste sessie van de kwalificatie, waar beide heren ineens P1 en P2 pakten. Op zondag werden ze echter verslagen door een Red Bull en een Mercedes. 'Mijn eerste stint op de mediumbanden was erg zwaar: de banden waren al aan het slijten vanaf de formatieronde waar ik mijn gas moest loslaten vanwege de motortemperaturen', begint Sainz bij Sky Sports.

'Het is duidelijk dat we voor de poleposition kunnen strijden, maar in de race hebben we vaak moeite. We moeten uitzoeken wat we zo goed doen in de kwalificatie en wat er misgaat in de race', vervolgt de Madrileen. 'Ik hoop dat we volgend jaar een auto hebben die in de juiste richting gaat (met de afstellingen, red.)', zegt Sainz. Zijn teamgenoot had het niet minder moeilijk, maar was alsnog sneller met een beschadigde voorvleugel. Sainz was het hele weekend al minder rap dan Charles Leclerc.

Sainz verwacht niet veel in aankomend raceweekend: 'Brazilië zou bij Mercedes moeten passen'

Om de triple header af te maken reist de Formule 1 volgende week door naar Brazilië. Het circuit in Sao Paolo ligt Mercedes over het algemeen wel goed, dus Sainz ziet de bui al hangen. 'Derde en vierde voor Ferrari was hier het maximum dat we konden bereiken. Brazilië zou Mercedes moeten passen, maar het wordt een zware race omdat circuits als Las Vegas en Abu Dhabi beter bij ons zouden moeten passen', sluit Sainz af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws