Jos Verstappen zag mes tussen de tanden bij zijn zoon: 'Daar was hij behoorlijk boos over' Formule 1
Formule 1

Jos Verstappen zag mes tussen de tanden bij zijn zoon: 'Daar was hij behoorlijk boos over'

Jos Verstappen zag mes tussen de tanden bij zijn zoon: 'Daar was hij behoorlijk boos over'

Jos Verstappen was aanwezig bij de Grand Prix van Las Vegas, waar zijn zoon, Max Verstappen, na een enerverende race de overwinning mee naar huis nam. Verstappen senior vond het een meeslepende race om naar te kijken en blikt terug op de prestaties van zijn zoon.

‘Ik vond de race op zich heel spannend’, geeft Verstappen senior eerlijk toe bij Viaplay. Max Verstappen had een lastige race. Hij kreeg een vijfsecondentijdstraf omdat hij Charles Leclerc van de baan duwde, en later in de race raakte hij betrokken bij een incident met George Russell, waarbij hij een beschadigde voorvleugel opliep.

‘Het was niet zeker hoe Max ervoor stond’, legt Jos Verstappen uit als een reden waarom de race zo spannend was. ‘Er werd veel ingehaald en er was veel te zien. Het was een leuke race,’ voegt de vader van de drievoudig wereldkampioen eraan toe. Verstappen senior gaf ook aan dat hij tijdens het racen kon zien dat zijn zoon niet blij was met de straf die hij kreeg in de eerste ronde. ‘De straf vond hij niet heel leuk. Ik kon aan zijn rijstijl zien dat hij behoorlijk boos was,’ vertelt de Nederlander.

Problemen met de banden

Max Verstappen had het in de race op verschillende momenten moeilijk met zijn banden. Hij had tijdens het incident met Leclerc zo weinig grip dat hij, volgens zijn woorden, maar bleef glijden. Ook zijn vader zag dat de Nederlander moeite had met de prestaties van de banden onder de Red Bull.

‘Aan de banden zag je dat er graining op zat. Hij moest lang wachten voordat hij op het gas kon. Dat scheelt vier of vijf tienden. Toen kwam hij ook naar binnen,’ legt de voormalig Formule 1-coureur uit. De drievoudig wereldkampioen deed het op de baan een stuk beter toen hij reed met de harde banden, zag ook zijn vader. ‘Met die harde banden paste het gewoon heel goed,’ aldus de vader van Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws