Sainz zag potentie op overwinning in Las Vegas: 'Ik ben heel teleurgesteld' Formule 1
Formule 1

Sainz zag potentie op overwinning in Las Vegas: 'Ik ben heel teleurgesteld'

Sainz zag potentie op overwinning in Las Vegas: 'Ik ben heel teleurgesteld'

Carlos Sainz wist tijdens de Grand Prix van Las Vegas niet hoger te eindigen dan de zesde plek. De Spanjaard finishte twintig seconden achter Max Verstappen. Hoewel de Ferrari-coureur gehoopt had om mee te kunnen strijden voor een podiumplek, kreeg hij hiervoor, in tegenstelling tot zijn teamgenoot Charles Leclerc, niet de kans.

Sainz begon de race vanaf de twaalfde plek en wist zich omhoog te vechten tijdens de race, waardoor hij op de zesde plek eindigde. Door de koude weersomstandigheden in Las Vegas was het voor de coureurs moeilijk om grip te vinden in de eerste fase van de race, zoals Sainz ook ervoer. ‘Het was heel lastig met de koude banden. Niemand had grip in de eerste bocht', legde hij na de race uit tegenover Viaplay.

Tijdens de kwalificatie op zaterdag behaalde de Spanjaard geen bevredigend resultaat, en hij hoopte tijdens de race meer uit de Ferrari te kunnen halen. ‘Na de eerste bocht was het een kwestie van schadebeperking,’ vertelde hij. Uiteindelijk slaagde Sainz erin enkele belangrijke punten voor het team te scoren. ‘In het verkeer was het moeilijk, maar we wisten ons goed terug te knokken,’ aldus de Ferrari-coureur.

Meer geluk voor teamgenoot

Leclerc, de teamgenoot van Sainz, eindigde de race op de tweede plek. Hij wist in de laatste ronde Red Bull Racing-coureur Sergio Pérez in te halen. Leclerc begon de race vanaf poleposition, maar slaagde er niet in de overwinning mee naar huis te nemen. Hij liet echter zien dat de Ferrari aanzienlijke snelheid had in Las Vegas, waardoor Sainz realistisch is over wat had kunnen zijn.

De Spanjaard had liever, net als zijn teamgenoot, vooraan het veld gestreden. ‘Ik ben heel teleurgesteld,’ gaf hij eerlijk toe. ‘Het was vooraan een leuke race. Ik had kunnen strijden voor de overwinning. De race was wel oké, maar dit is niet het resultaat waar ik op hoopte,’ aldus een teleurgestelde Sainz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws