Verhitte discussie tussen Horner en Wolff over porpoising: 'Pas je f*cking auto aan' Formule 1
Formule 1

Verhitte discussie tussen Horner en Wolff over porpoising: 'Pas je f*cking auto aan'

Verhitte discussie tussen Horner en Wolff over porpoising: 'Pas je f*cking auto aan'

Toto Wolff en Christian Horner hadden voor de Grand Prix van Canada vorig seizoen een verhitte discussie over porpoising, zo blijkt uit de Netflix-serie Drive to Survive. De Mercedes-teambaas deed zijn beklag over de onveiligheid van de stuiterende auto's, al kon zijn Red Bull-collega zich daar niet in vinden.

Het ging om een discussie naar aanleiding van de Grand Prix van Azerbeidzjan, waarin Lewis Hamilton met moeite uit zijn auto kwam door het vele gestuiter van de W13. Wolff sprak voor aanvang van de GP van Canada over het fenomeen en verweet de concurrentie dat ze gevaarlijk bezig waren als de FIA niet mocht ingrijpen tegen porpoising.

'Ik hoor veel geklets over porpoising. Er wordt een beetje gefluisterd naar de pers, er worden kleine e-mails verzonden', horen we de Mercedes-teambaas zeggen. 'Ik kan je vertellen dat jullie allemaal een gevaarlijk spel spelen. Als een auto in de muur belandt, omdat hij te stijf is of de grond bereikt, zit je in de shit en kom ik achter je aan', aldus een dreigende Wolff.

Horner en Wolff gaan verbaal de strijd aan, Binotto bemoeit zich er ook mee

Horner kon zich overduidelijk niet vinden in de woorden van Wolff en verweet de Oostenrijker dat hij een spelletje voor de camera's speelde. 'Het kan me niet schelen', antwoordde Wolff. 'Als je denkt dat dit een spelletje is, dan zeg ik je, dan heb je het helemaal mis.' Oud-Ferrari-teambaas Mattia Binotto sprak Wolff aan. 'Nee Toto, veiligheid is een kwestie van teamverantwoordelijkheid, van het remsysteem en de ophanging.'

Wolff raakte duidelijk geagiteerd door de woorden van Binotto. 'Jullie hebben allemaal iets gevonden om het probleem te beperken, gefeliciteerd!' Horner reageerde: 'Nou, pas je auto aan. Je hebt een probleem, pas je f*cking auto aan.' Wolff riep Horner op om zijn eigen auto maar te veranderen, omdat Sergio Pérez ook geklaagd zou hebben. Op dit punt kwam F1-CEO Stefano Domenicali tussen beiden om de boel te sussen.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws