Wolff niet bezig met snelheid Red Bull: 'Moeten onze eigen problemen oplossen' Formule 1
Formule 1

Wolff niet bezig met snelheid Red Bull: 'Moeten onze eigen problemen oplossen'

Wolff niet bezig met snelheid Red Bull: 'Moeten onze eigen problemen oplossen'

Toto Wolff houdt zich niet al te veel bezig met de snelheid van Red Bull Racing komend seizoen. De teambaas van Mercedes denkt dat de verminderde windtunneltijd, mede dankzij een straf, nadelig kan werken voor Red Bull. Tegelijkertijd rekent hij er niet op dat het team van Max Verstappen en Sergio Pérez heel hard wordt getroffen.

Dat het een nadeel is, staat echter vast, laat Wolff weten aan Sky Sports F1. 'Ik denk dat de windtunneltijd ons in het verleden heeft genekt, want op basis van je positie krijg je meer of minder tijd, en wij wonnen alleen maar. We kregen dus telkens minder windtunneltijd. De straf geeft Red Bull ook nog een ander nadeel, maar ze hebben het voorheen goed gedaan, dus ik denk niet dat het niet heel erg zal zijn.'

'Wij moeten daarnaast onze eigen problemen oplossen en proberen om onszelf terug te vinden', gaat de Oostenrijker verder. Zo doelt hij onder meer op het overgewicht van vorig seizoen. Daarom rijdt Mercedes dit jaar met een volledig zwarte auto. 'Er was een fundamenteel probleem met het chassis. Dit jaar is het veel beter en dat gaat ons rondetijd opleveren', is Wolff hoopvol.

Wolff over verbod FIA: 'Moeten accepteren dat F1-coureurs zich uitspreken'

De teambaas van Mercedes komt ook nog te spreken over het verbod van de FIA op politieke statements. Een kant kiest Wolff niet, maar de vrijheid van meningsuiting koestert hij wel. 'We geloven in een transparante wereld. Je kan anderen niet onderdrukken door te zeggen dat ze niet hun mening mogen delen. We hebben een globaal sportplatform en moeten accepteren dat de coureurs zich uitspreken. Dat is wat we allemaal nodig hebben.'

Formule 1 live kijken komend seizoen? Bestel Viaplay of F1TV of neem een kijkje op onze Formule 1 tv-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws